Impresionanta poveste de viata a lui Neagu Djuvara, care implineste 100 de ani

Joi, 18 August 2016, ora 07:55
1474 citiri
Impresionanta poveste de viata a lui Neagu Djuvara, care implineste 100 de ani
Foto: Arhiva (Realitatea TV)

Istoricul si diplomatul Neagu Djuvara implineste 100 de ani.

Desi in certificatul sau de nastere scrie 18 august, aceasta data este pe rit vechi, asa incat istoricul isi serbeaza acum aniversarea pe 31 august.

S-a nascut in Bucuresti, intr-o familie de origine aromana asezata aici la sfarsitul secolului al XVIII-lea si care a dat tarii mai multi oameni politici, diplomati si universitari.

In 1937, devine licentiat la Sorbona (istorie), iar in 1940 isi ia doctoratul in drept la Paris. Avea sa reia mai tarziu studiile de filozofie la Sorbona, unde obtine in 1972 doctoratul de stat, sub indrumarea cunoscutului sociolog si filosof Raymond Aron, cu o teza de filozofie a istoriei. In 1987, a obtinut Diploma Institutului National de Limbi si Civilizatii Orientale (INALCO) din Paris.

In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a participat la campania din Basarabia si Transnistria ca elev-ofiter de rezerva (iunie-noiembrie 1941), fiind ranit in apropiere de Odessa.

Citeste si ce ...citeste mai departe despre "Impresionanta poveste de viata a lui Neagu Djuvara, care implineste 100 de ani" pe Ziare.com

#Neagu Djuvara biografie, #Neagu Djuvara 100 ani, #Neagu Djuvara aniversare, #Neagu Djuvara documentar , #Stiri Arta