Guvernul amana din nou cumpararea Cuminteniei Pamantului

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 16:27
2213 citiri
Guvernul amana din nou cumpararea Cuminteniei Pamantului
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Culturii a cerut amanarea semnarii contractului pentru cumpararea sculpturii Cumintenia Pamantului, precizand ca este nevoie de mai mult timp pentru modificarea ordonantei prin care s-au strans banii de la populatie, a declarat avocatul familiei care detine obiectul de arta.

"In cursul lunii octombrie, Ministerul Culturii ne-a solicitat sa amanam termenul pentru incheierea contractului de la 31 octombrie la 30 noiembrie. Ulterior, in a doua jumatate a lunii octombrie, ne-au solicitat amanarea acestui termen pana la 20 decembrie, aspecte cu care proprietarii au fost de acord.

La Camera Deputatilor se afla in procedura de aprobare si modificare a OUG 10 / 2016, existand un amendament al Comisiei de Cultura conform caruia daca nu se strange intreaga suma de la populatie, Guvernul urmeaza sa puna diferenta pana la 11 milioane de euro", a explicat Bogdan Grabowski, avocatul mostenitorilor sculpturii, pentru Digi24.

Guvernul Ciolos a adoptat o ordonanta care ...citeste mai departe despre "Guvernul amana din nou cumpararea Cuminteniei Pamantului" pe Ziare.com

#Guvernul amana contract Cumintenia pamantului , #Stiri Arta