Granita Imperiului Roman de pe teritoriul Romaniei, scanata de NASA

Luni, 09 Iunie 2014, ora 14:59
1211 citiri
Granita Imperiului Roman de pe teritoriul Romaniei, scanata de NASA

Institutul de Arheologie si Istoria Artei al Academiei Romane - filiala Cluj va demara un proiect de scanare cu tehnologie NASA a granitei Imperiului Roman de pe teritoriul tarii noastre.

Proiectul are ca scop adunarea de informatii de o mare acuratete, care ulterior ar scuti arheologii de clasicele sapaturi, care sunt si costisitoare, si extrem de lente. Tehnologia NASA ar ajuta arheologii sa scurteze foarte mult din timpul de cercetare si sa poata intocmi dosarele necesare pentru a incepe procedura de introducere in patrimoniul UNESCO a limes-ului roman.

"Ce cauta NASA in aceasta ecuatie: Este vorba despre obtinerea de date despre patrimoniul arheologic prin imagini satelitare si prin alte tehnici foarte noi de scanare aeriana cu laser si cu alte metode care se aplica de multa vreme in Vest in domeniul protectiei patrimoniului arheologic.

Aceasta tehnologie este foarte costisitoare, mai ales aplicata pe spatii largi. Am aplicat-o si noi pe un spatiu de vreo 10 kilometri ...citeste mai departe despre "Granita Imperiului Roman de pe teritoriul Romaniei, scanata de NASA" pe Ziare.com

#scanare NASA Imperiu Roman, #granite Imperiu Roman NASA, #granite Imperiu Roman Romania, #scanare laser granite Imperiu Roman , #Stiri Arta