Geniile care au schimbat cursul stiintei

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
1892 citiri
Geniile care au schimbat cursul stiintei
Albert Einstein

Se vorbeste foarte mult astazi despre oameni precum Bill Gates sau Steve Jobs, care au reusit sa schimbe cursul tehnologiei. Insa impactul real al muncii lor nu va putea fi masurat decat peste sute de ani. Exista, in schimb, cateva creiere care, cu certitudine, au facut cu adevarat istorie.

Locul 5 - Thomas Alva Edison

Edison ocupa locul 5 in topul realizat de Discovery.com. Astazi nu am fi avut parte de prea multa distractie daca n-ar fi existat Edison. Filmele si Hollywood-ul nu ar fi existat. Si cu asta am spus totul : ).

Locul 4 - Stephen Hawking

Cu toate ca Stephen Hawking a intrat in cultura pop pentru "vocea" sa, acesta isi datoreaza succesul descoperirilor sale unice.

Dintre lucrarile sale, cea mai cunoscuta este "O scurta istorie a timpului", o incercare de a explica "simpla" cosmologie cititorului neavizat.

Locul 3 - Marie Curie

Femeia de stiinta de origine poloneza este singura persoana care a reusit sa castige Premiul Nobel in doua domenii diferite. Marie Curie a dezvoltat stiinta radioactivitatii, a izolat radiumul si a descoperit plutoniul. Avea diplome in matematica, chimie si fizica.

Putem spune ca Marie Curie a fost prima "Wonder Woman".

Locul 2 - Albert Einstein

Se stie ca Einstein nu a fost chiar un copil stralucit. Chiar daca acesta nu a excelat la scoala, nu exista foarte multi adolescenti care sa se fi aruncat de buna voie in domeniul geometriei euclidiene sau a calcului infinitzecimal.

Einstein este faimos mai ales pentru revolutionara sa formula "E=mc2", insa stie cineva cu adevarat ce inseamna? Nu chiar. Trebuie sa fii, la randul tau, genial pentru a o intelege.

Locul 1 - Leonardo da Vinci

Curiozitatea insatiabila a lui da Vinci s-a reflectat in inventiile acestuia. Este cunoscut ca fiind omul cu cele mai diverse talente, acesta exceland la matematica, stiinta, arte, literatura, botanica, muzica si multe altele. Da Vinci a avut si o influenta enorma asupra lui Albert Einstein.

Exista foarte putini oameni care reusesc sa exceleze intr-un domeniu, insa da Vinci a avut succes de proportii intr-o multitudine de arii, reusind astfel sa surclaseze restul geniilor din aceasta lista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#genii schimbat stiinta, #oameni stiinta celebri, #albert einstein, #Leonardo da Vinci, #Marie Curie , #Stiri Arta