Galileo, primul om care a privit cu telescopul spre cer

Luni, 25 August 2014, ora 09:10
901 citiri
Galileo, primul om care a privit cu telescopul spre cer
Foto: Infoniac

In ziua de 25 august 1609, Galileo Galilei i-a prezentat dogelui Venetiei telescopul realizat de el, cu care intentiona sa priveasca pentru prima oara spre cer.

Dogelui i s-a parut interesanta realizarea, sesizand imediat ca telescopul va permite marinarilor sa priveasca in zare, ca sa observe apropierea piratior, dar si pe campul de batalie, unde ai prilejul sa-l decoperi mai usor pe inamicul furisat prin vai, noteaza portalul Infoniac.

Satelitii lui Jupiter

Cat priveste cerul, dogele privea cu indiferenta acest amanunt, intrucat stelele, oricat le-ai mari, nu vei vedea la ele altceva, decat tot stele.

Pe omul de stiinta, optica dogelui l-a deceptionat, desi in scurt timp si-a dat seama ca, sub un anumit aspect, dogele e mai pragmatic decat el: inventia a devenit curand o afacere profitabila, telescoapele fiind cautate atat de catre cei care plecau pe mare, cat si de catre negustorii de armament.

Nimeni nu era dispus sa dea bani pe telescoape, numai ca sa priveasca ...citeste mai departe despre "Galileo, primul om care a privit cu telescopul spre cer" pe Ziare.com

#astronomie cercetari telescop, #Galileo Galilei telescop, #inventator telescop , #Stiri Arta