Fotografia zilei: Ce inseamna Brexitul pentru UE, in viziunea celebrului Bansky

Luni, 08 Mai 2017, ora 14:42
3383 citiri
Fotografia zilei: Ce inseamna Brexitul pentru UE, in viziunea celebrului Bansky
Foto: Twitter/Krishnan Guru-Murthy

Pe o cladire din Kent a aparut, duminica dimineata, un desen care ilustreaza perfect divortul dintre Marea Britanie si UE si pana la urma la ce se reduce, simplist, Brexitul.

In desenul ivit peste noapte poate fi vazut un muncitor care indeparteaza o stea de pe steagul Uniunii Europene, operatiune care duce la formarea a nenumarate crapaturi pe steagul blocului comunitar. Desenul, laudat de unii pentru detaliile-simbol, este considerat de altii ca fiind prea simplu, prea evident. Toate aceste discutii au facut ca desenul sa devina in scurta vreme viral.

Confirmed - it IS Banksy who has been hard at work in Dover chipping away at Brexit pic.twitter.com/uNKeJZtpqd- Krishnan Guru-Murthy (@krishgm) May 7, 2017

Multi au banuit ca in spatele lucrarii se afla artistul Bansky, reprezentant al curentului street art, fapt care s-a si confirmat. Iar desenul a devenit si mai cunoscut si mai comentat, dat fiind misterul de care se inconjoara autorul sau.

Bansky este cunoscut pentru operele sale cu tenta politica. Artistul refuza cu indarjire sa-si arate chipul, fapt ce i-a crescut mult notorietatea, astfel ca operele sale se vand cu zeci de mii de dolari. Despre Bansky se stie doar ca este un britanic din Bristol.

Acesta a pictat in trecut zidurile din New Orleans, dupa uraganul Katrina, dar si zidul din Cisiordania, care ii separa pe israelieni de palestinieni.

In urma cu doi ani, o colectie de 32 de desene create de Banksy a fost vanduta cu mai bine de jumatate de milion de dolari la o licitatie organizata in Marea Britanie.

Pe langa desene, Bansky a produs si mai multe filme, inclusiv lungmetrajul "Iesirea prin magazinul de suveniruri/ Exit Through the Gift Shop", din 2010.

Citeste si Interventia lui Bansky pe un peisaj, un milion de dolari ...citeste mai departe despre "Fotografia zilei: Ce inseamna Brexitul pentru UE, in viziunea celebrului Bansky" pe Ziare.com

#Bansky desen UE Brexit, #Bansky Brexit UE Kent, #desen Bansky Brexit , #Stiri Arta