Filmul "O vara foarte instabila" de Tudor Jurgiu vine miercuri la KINObservatorul de la Cinemateca Union

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 17:10
2841 citiri
Filmul "O vara foarte instabila" de Tudor Jurgiu vine miercuri la KINObservatorul de la Cinemateca Union

Filmul "O vara foarte instabila" de Tudor Jurgiu va fi prezentat miercuri in cadrul KINObservatorului la Sala Union a Cinematecii Romane, iar proiectia va fi urmata de o discutie intre public si echipa acestei productii.

Proiectia incepe la ora 19,00 iar la discutiile de dupa film vor participa regizoarea si co-scenarista Anca Damian, actrita Ana Ularu, directorul de imagine Liviu Marghidan si scenografa Raluca Popa.

Filmul, inspirat de povestea reala pe care a trait-o scriitorul irlandez Philip O Ceallaigh, stabilit in Romania de 10 ani, spune povestea lui Daniel, un scotian care, dintr-un joc de-a fictiunea, e prins intre doua femei, intre dragoste si pasiune. O vara foarte instabila: ziua foarte calduroasa si perturbatiile atmosferice violente din timpul noptii marcheaza fundalul acestei povesti urbane.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Ana Ularu, Jamie Sives, Diana Cavaliotti si Kim Bodnia.

Vorbita aproape integral in limba engleza, pelicula a avut recent premiera mondiala in cadrul competitiei principale a Festivalului International de Film de la Varsovia.

"O vara foarte instabila" este produs de Aparte Film (Romania) si Maur Film (Republica Ceha), in coproductie cu Filmgate si Film i Vast (Suedia), Faction North (Marea Britanie), Studio Video Art (Romania), Abis Studio, Sharf Studio, cu sprijinul Ministerului Culturii din Romania si din Cehia.

Acesta este cel de-al 16-lea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Nationala de Filme - Cinemateca Romana in colaborare cu revista "Observator cultural", incepand din noiembrie 2012.

#film cinematografie, #fil romanesc , #Stiri Arta