De ce nu a intrat Brancusi pe lista UNESCO: Ministrul Culturii a venit cu o scuza

Luni, 20 Iulie 2015, ora 08:22
1079 citiri
De ce nu a intrat Brancusi pe lista UNESCO: Ministrul Culturii a venit cu o scuza
Foto: Facebook/Ionut Vulpescu

Dupa ce comitetul UNESCO a respins introducerea ansamblului Brancusi de la Targu Jiu in patrimoniul mondial, iar in presa au aparut relatari legate de modul total neprofesionist in care a fost facut dosarul de catre autoritatile romane, ministrul Culturii are o scuza.

Ionut Vulpescu sustine ca, fara acest dosar, asa prost facut cum era, ar fi existat riscul ca ansamblul Brancusi sa nu mai fie inclus vreodata pe lista UNESCO.

"Ansamblul monumental Calea Eroilor de la Targu Jiu nu a fost respins. Romania a restras proiectul (...) Primisem recomandare de neinscriere, nu de respingere. Daca nu faceam asta, exista riscul ca ansamblul sa nu mai fie inclus vreodata pe lista UNESCO. A fost o decizie corecta, urmand ca in perioada urmatoare sa refacem dosarul, cu sanse, pentru ca valoarea universala a operei a fost recunoscuta", a declarat ministrul Culturii, duminica seara, la Digi24.

Aberatia zilei: Umilit inca o data de statul roman

"Dosarul a fost trimis in octombrie 2014, sunt... citeste mai departe despre "De ce nu a intrat Brancusi pe lista UNESCO: Ministrul Culturii a venit cu o scuza" pe Ziare.com

#Brancusi patrimoniu UNESCO, #Brancusi dosar UNESCO, #Brancusi respins lista UNESCO , #Stiri Arta