De anul nou, Viena a difuzat in intreaga lume bijuteria sa muzicala

Joi, 01 Ianuarie 2015, ora 17:59
1706 citiri
De anul nou, Viena a difuzat in intreaga lume bijuteria sa muzicala
Foto: Wien ORF

De peste sapte decenii, Viena rasfata sute de milioane de ascultatori, carora le transmite prin peste 90 programe de televiziune si prin 350 posturi de radio incantatorul sau concert anual, poate cel mai de seama eveniment cultural cu care incepe noul an.

Monstrii sacri ai baghetei

S-au perindat la pupitrul Filarmonicei vieneze, de-a lungul timpului, numerosi monstri sacri ai baghetei din intreaga lume.

L-am admirat pe americanul Lorin Maazel, pe japonezul Seiji Owawa, pe italianul Claudio Abbado sau pe directorul operei Scala din Milano Riccardo Muti, dar si pe germanul Herbert von Karajan, despre care legenda spune ca se trage dintr-o familie de aromani, daca o fi adevarat ca a fost innobilat von Karajan, dupa ce mai intai fusese Caraion.

Concertul de joi la pranz, preluat si de televiziunea noastra publica, a fost condus de un nume la fel de celebru, Zubin Mehta, caruia i s-a incredintat pentru a cincea oara pupitrul Filarmonicei din Viena cu prilejul Anului ...citeste mai departe despre "De anul nou, Viena a difuzat in intreaga lume bijuteria sa muzicala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concert anul nou, #concert Viena, #concert simfonic Bucuresti, #concert simonic Anul Nou , #Stiri Arta