Cum arata un tablou vandut la New York cu peste 110 milioane de dolari (Foto)

Vineri, 19 Mai 2017, ora 09:12
2897 citiri
Cum arata un tablou vandut la New York cu peste 110 milioane de dolari (Foto)
Foto: Arhiva Pixabay

Un tablou din seria "Untitled", realizat de Jean-Michel Basquiat, a fost vandut, joi, cu 110,5 milioane de dolari, un record pentru pictorul american, la licitatia organizata de Sotheby's la New York.

Tabloul "Untitled" (1,83 m x 1,73 m) din 1982, care reprezinta un craniu negru din profil pe un fond albastru, a fost adjudecat dupa zece minute de ofertare, relateaza AFP.

Precedentul sau record data din 2016. Un alt tablou al sau din seria "Untitled" de dimensiuni mari (2,38 m x 5m) a atins atunci suma de 57,2 de milioane de dolari la o licitatie organizata de Christie's.

Joi, pretul de pornire a licitatiei a fost fixat la 57 de milioane de dolari, aproape un record pentru un pictor care s-a facut cunoscut sub pseudonimul SAMO realizand graffiti pe zidurile din New York.

Foto: Sotheby's

Vanzarea a fost transata rapid intre un cumparator prezent in sala si un altul care a urmarit tranzactia prin telefon.

Primul a oferit 97 de milioane de dolari, cedand ulterior in fata celui de-al doilea care a dat 98 de milioane, la care a fost adaugat comisionul.

Bataia finala de ciocan a licitatiei a fost salutata cu ovatii de publicul din sala si cu fluieraturi admirative.

De ce s-a vandut pictura din imagine cu 37 de milioane de euro si cum se stabileste pretul unui tablou InterviuUn tablou al romanului Adrian Ghenie, vandut cu 2,6 milioane de dolari (Foto&video) ...citeste mai departe despre "Cum arata un tablou vandut la New York cu peste 110 milioane de dolari (Foto)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tablou Basquiat vandut licitatie, #record tablou Basquiat , #Stiri Arta