Cum a ajuns Pepsi sa aiba cea mai ciudata relatie cu comunistii din Rusia

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 21:16
1999 citiri
Cum a ajuns Pepsi sa aiba cea mai ciudata relatie cu comunistii din Rusia
Foto: Courtesy

Daca aveai impresia ca rusii beau doar votca, te-ai inselat. Prefera si Pepsi.

In 1959, presedintele american Eisenhower dorea ca cetatenii sovietici sa stie cum era stilul de viata american si beneficiile capitalismului fata de comunism. Astfel, guvernul american a organizat la Moscova expozitia "Nationala Americana", pe 24 iulie. L-a trimis pe Nixon, in acel moment vicepresedinte al SUA, sa reprezinte poporul american.

La expozitie, liderul sovietic Hrusciov si Nixon s-au intalnit. Discutia lor avea sa se invarta in jurul celor mai recente tehnologii si produse de consum american, dar au vorbit si despre beneficiile comunismului si ale capitalismului.

Conversatia aprinsa, plus vremea calda din mijlocul verii, l-au facut pe Hrusciov sa transpire. Donald M. Kendall, vicepresedinte de marketing la Pepsi, i-a oferit un pahar cu sucul Pepsi si fotogarafia (din stanga) a devenit cea mai buna reclama.

Dupa expozitia din 1959, nu s-a intamplat nimic remarcabil. In 1972, Donald Kendall voia sa bage Pepsi in URSS. Kendall era prieten cu Nixon, care era deja presedintele Statelor Unite, si a incercat sa joace acea carte. El si-a folosit influenta politica pentru a ajunge la un acord comercial pentru a livra bautura in Uniunea Sovietica.

Dar cand vine vorba de cerere si oferta, vine vorba si de bani, iar rubla era inutila in afara statelor sovietice.

Vezi toate detaliile despre cum Pepsi a umplut Rusia de sucuri! ...citeste mai departe despre "Cum a ajuns Pepsi sa aiba cea mai ciudata relatie cu comunistii din Rusia" pe Ziare.com

#URSS Pepsi documentar , #Stiri Arta