Cine sunt cei care transforma zidurile Bucurestiului in opere de arta Interviu

Luni, 09 Iunie 2014, ora 12:19
1101 citiri
Cine sunt cei care transforma zidurile Bucurestiului in opere de arta Interviu
Foto: Platonic Forms Facebook

Zidurile Bucurestiului sunt pline de desene, graffiti-uri, inscriptii, mesaje, slogane, injuraturi si declaratii de dragoste, dar o transformare subtila a aparut de cativa ani, cand forma acestor manifestari a devenit tot mai complexa. In locul unor simple semnaturi cu spray-ul, zidurile Capitalei se acopera cu picturi de mari dimensiuni.

Cine sunt cei care le fac? De ce? Sunt facute pe ascuns, astfel incat locatarii unor cladiri se trezesc dimineata cu o opera de arta abstracta pe perete, sau primesc acceptul autoritatilor?

Cu doi dintre acesti artisti, cunoscuti in lumea artei stradale drept Irlo si Obie, am stat de vorba despre placerile, riscurile, impactul desenelor lor si dorinta de a face arta. Au pana in 30 de ani, au terminat Arhitectura, au inceput cu graffiti in anii 2000 si au evoluat spre aceste mari desene pe care le vedeti prin Bucuresti sau prin tara.

Am iesit de la frizerie pe Grivitei si am vazut un monstru intins pe toata cladirea. Am vrut sa intreb pe acolo ...citeste mai departe despre "Cine sunt cei care transforma zidurile Bucurestiului in opere de arta Interviu" pe Ziare.com

#Ziduri pictate Bucuresti Irlo, #Bucuresti street art Obie, #Bucuresti ziduri pereti pictati , #Stiri Arta