Chiar trebuie sa cumpere statul roman Cumintenia pamantului? Interviu

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 00:00
1027 citiri
Chiar trebuie sa cumpere statul roman Cumintenia pamantului? Interviu
Foto: brancusi.1dez.com

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana aceasta ca Romania va fi nevoita sa dea 20 de milioane de euro pe statuia "Cumintenia pamantului", opera lui Constantin Brancusi. Suma este mare, dar te face sa te intrebi si daca e necesara o astfel de actiune din partea statului roman.

Alexandru Baldea, patronul casei de licitatii Artmark, spune, pentru Ziare.com, ca statul ar trebui sa lase "Cumintenia pamantului" in pace, pentru ca opera ar fi mult mai vizibila daca e vanduta unui colectionar, decat daca e inmormantata intr-un subsol de muzeu.

"Se intampla frecvent ca muzeele nationale sa achizitioneze opere semnificative din creatia artistitlor de acea nationalitate care prin valoare au ajuns de circulatie internationala. Numai ca operele ajung in niste muzee de mare trafic, unde sunt vazute, nu unde se sting treptat in nevizitare si nepromovoare", arata Alexandru Baldea.

Chiar trebuie s-o cumparam?

Chiar nu trebuie sa o cumparam. Daca ii intrebati pe proprietari, ei nu vor ...citeste mai departe despre "Chiar trebuie sa cumpere statul roman Cumintenia pamantului? Interviu" pe Ziare.com

#Cumintenia Pamantului cumparare stat Baldea, #Alexandru Baldea Artmark Romania Cumintenia Pamantului, #Romania cumpara Cumintenia Pamantului Brancusi , #Stiri Arta