Cetatea lui Stefan si muzeul care ne invita sa ne descoperim patria s-au redeschis (Video)

Luni, 01 August 2016, ora 08:08
1155 citiri
Cetatea lui Stefan si muzeul care ne invita sa ne descoperim patria s-au redeschis (Video)
Foto: Facebook/Carmen Si Nelu Marcean

Muzeul de Istorie din Suceava a fost redeschis, duminica, dupa finalizarea modernizarii si reabilitarii, care au costat 12 milioane de euro.

Tot duminica a fost redeschisa si Cetatea de scaun a lui Stefan cel Mare, de asemenea, reabilitata si restaurata printr-un proiect de 17 milioane de euro (fonduri europene).

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca, in ultimii ani, muzeul a suferit un amplu proces de consolidare si dotare, suprafata marindu-se de la 3.200 mp la 7.300 mp.

Flutur a reamintit ca aceasta cladire a fost construita intre anii 1901-1903 si a avut ca destinatie initiala Capitania si sediul de Posta, intre anii 1918-1968 a fost sediul Prefecturii, iar din 1968 a gazduit Muzeul Bucovinei.

El a aratat ca proiectul de modernizare a muzeului a fost initiat in 2009.

Prezent la evenimentul de la Suceava, presedintele Regiunii Schwaben, Jurgen Reichart, a remarcat caracterul regional, dar si national al muzeului ...citeste mai departe despre "Cetatea lui Stefan si muzeul care ne invita sa ne descoperim patria s-au redeschis (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cetatea Sucevei redeschisa, #Muzeu Istorie Suceava deschis , #Stiri Arta