Celebra casa de licitatii Artmark, calcata de politisti: Au sechestrat mii de tablouri si sculpturi

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 08:31
1107 citiri
Celebra casa de licitatii Artmark, calcata de politisti: Au sechestrat mii de tablouri si sculpturi
Foto: Politia Romana

Politistii care au efectuat, joi, perchezitii la casa de licitatii Artmark au ridicat mai multe obiecte, printre care unele propuse pentru clasare la Ministerul Culturii.

Casa de licitatii precizeaza ca atat custodia, cat si consignarea obiectelor pentru organizarea unei licitatii dedicate istoriei Daciei s-au facut in baza unor contracte scrise, iar expertii au propus clasarea unora dintre acestea. De asemenea, reprezentantii Artmark mentioneaza ca au fost depuse la Politie adrese prin care s-au cerut date legate de aceste obiecte.

"Adeverim faptul ca in cursul zilei de ieri, intr-o actiune de perchezitie domiciliara, unitati diverse de Politie au sechestrat si ridicat toate artefactele cu privire la care am propus Ministerului Culturii clasarea. (...) Din nefericire, insa, in cadrul aceleiasi actiuni, au fost indisponibilizate si toate celelalte obiecte de arta si de colectie gasite depozitate la sediu (mii de tablouri, sculpturi, carti, arta decorativa etc) ", precizeaza sursa ...citeste mai departe despre "Celebra casa de licitatii Artmark, calcata de politisti: Au sechestrat mii de tablouri si sculpturi" pe Ziare.com

#perchezitii Artmark obiecte patrimoniu, #Artmark perchezitii politie, #Artmark tablouri sechestrate , #Stiri Arta