Ce-i mai mare si mai tare decat Hummer? Camioneta CXT

Sambata, 18 Septembrie 2004, ora 23:15
1342 citiri

Un nou model de camioneta ar putea sa faca Hummer -ul sa para o masina de domnisoare.International Truck and Engine Corp. va produce ceea ce poate fi numit "cel mai mare pickup (camioneta) din lume", cu o capacitate de remorcare de 20 de tone.

"Va intoarce toate capetele dupa ea", a declarat Ken Wallace, dealer in Florida al masinilor International.

Dar are nevoie cineva de un automobil care e inalt de 2,74 de metri, lat de 2,43 de metri si lung de 6,55 metri, si mai inghite si 33,5 litri de motorina la 100 kilometri?

Rob Swim, director de marketing la International a declarat ca modelul cu cinci locuri CXT se adreseaza celor care lucreaza in constructii, pe teren accidentat si alti mici intreprinzatori care au nevoie de putere de tractare mare, dar care vor si sa atraga atentia asupra lor.

"Aceasta camioneta este pentru cei care vor sa se tina cont de ei. Este pentru cei care vor in primul rand sa-si creeze o imagine", a adaugat Swim.

International produce in jur de 85.000 de vehicule comerciale pe an, de la basculante la autobuze scolare, dar nu si-a mai incercat norocul cu o camioneta full-size din anii 1970.

Interiorul are tapiterie de piele, ornamente de lemn, DVD-player, radio prin satelit si camera video cu retro-viziune.

Dimensiunile lui CXT nu suporta comparatie. Este de doua ori mai greu ca un Ford F-350 Super Duty si arata ca un urias pe langa un SUV de talie normala. Are tractiune integrala, sistem de franare preluat de la camioane si un rezervor de 265 de litri, precum si un pat care se rabateaza.

Pretul tine cont de dimensiuni: 93.000 de dolari, dar poate urca pana la 115.000, in timp ce o camioneta "normala" nu trece de 30.000 de dolari.

"Orice american poate prelua in leasing un Hummer pentru 500 de dolari pe luna. Mamicile isi duc copiii la antrenamente cu Hummerul. Asta nu e o masina pentru mamici", a subliniat Swim.

Sursa: AF