Boboteaza de odinioara, cu alai regal prin Bucuresti

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 07:16
1298 citiri
Boboteaza de odinioara, cu alai regal prin Bucuresti
Foto: bucurestiivechisinoi.ro

In cele mai vechi vremuri, care inca mai persista in memoria mea, nu a existat Craciun fara zapada si derdelus, nici Boboteaza fara sa inghete Dambovita bocna si nici iarna fara troiene ca de basm.

Cu toate acestea, singurele utilaje de deszapezire de care imi aduc eu bine aminte erau lopetile si tarnacoapele, actionate cu palmele. Putini s-ar fi gandit atunci ca poti aduna zapada de pe strazi altfel decat cu propriile forte.

Dar nici nu le trecea prin cap sa lase asemenea treaba de izbeliste, intrucat curatatul zapezii ajunsese ca o cutuma intrata in sangele fiecaruia si nu prea cred ca se incumeta cineva sa se eschiveze.

Eschivatul ar fi fost o chestiune periculoasa, pentru ca primaria nu avea in grija ei zapada ta. Grija cea mare a primariei nici nu era sa deszapezesti tu iarna, ci sa-ti cumperi lopata si tarnacop vara.

Logica e corecta. Primaria stia ca, daca nu esti dotat, n-ai cum sa cureti zapada si gheata, dar dimpotriva, daca ai lopata si tornacop, le cureti pe ...citeste mai departe despre "Boboteaza de odinioara, cu alai regal prin Bucuresti" pe Ziare.com

#Boboteaza procesiune religioasa, #biserica Zlatari, #Nicolae Iorga istoric, #Regele Mihai abdicare, #Regele Carol II abdicare , #Stiri Arta