Atracție la Noaptea Muzeelor. Unde poate fi admirat ”Peretele de un milion de euro”

Vineri, 12 Mai 2023, ora 12:02
701 citiri
Atracție la Noaptea Muzeelor. Unde poate fi admirat ”Peretele de un milion de euro”
Peretele de 1 milion de euro, atracție la Noaptea Muzeelor

Expoziţia „Nicolae Grigorescu, simbol pentru generaţii” şi „Peretele de 1 milion de euro”, care reuneşte cele mai valoroase şi importante opere de artă clasice şi contemporane din cadrul magazinului Dependent de Artă, vor fi admirate, de Noaptea Muzeelor, la Palatul Cesianu-Racoviţă, deschis sâmbătă de la ora 19.00 la ora 2.00.

Publicul va admira cele mai importante opere semnate de pictorul naţional Nicolae Grigorescu, care reflectă cea mai reprezentativă temă din istoria artei româneşti - „carul cu boi”, completate de lucrări ale artiştilor moderni sau contemporani, inspiraţi de marele maestru care a ridicat lumea rurală la nivel de artă - Ştefan Luchian, Theodor Aman, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Ludovic Bassarab, Ioan Stătescu sau Jean Cheller.

Expoziţia „Nicolae Grigorescu, simbol pentru generaţii” este ocazionată de împlinirea a 185 de ani de la naşterea pictorului naţional pe 15 mai, dată care marchează în România Ziua Naţională Nicolae Grigorescu.

Astăzi, „carul cu boi” rămâne un laitmotiv al artei româneşti, dezvăluindu-se, de fiecare dată, drept o apariţie singulară, dar relevantă pentru contextul propus de fiecare creator în parte. Aşadar, iubitorii de artă, prezenţi la Palatul Cesianu-Racoviţă în Noaptea Muzeelor, vor avea ocazia unică să admire opere care ilustrează şi surprind esenţa săteanului modest şi viaţa rurală lipsită de încifrări complexe.

Alături de emblematicele care cu boi semnate atât de Nicolae Grigorescu, cât şi de alte generaţii de artişti, în expoziţia dedicată Nopţii Muzeelor, dar şi Zilei Naţionale Nicolae Grigorescu, va fi adus în faţa publicului şi recordul pieţei româneşti de artă - „Ţărăncuţă cu basma albă”, semnată de pictorul naţional, care a fost adjudecată în 2018 pentru 340.000 de euro în licitaţia Artmark de Toamnă – Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti.

Totodată, cei care vor păşi pragul Palatului Cesianu-Racoviţă vor avea ocazia să admire „Peretele de 1 milion de euro”, care reuneşte cele mai valoroase şi importante opere de artă clasice şi contemporane din cadrul magazinului Dependent de Artă. Capitolul artei de patrimoniu este reprezentat de pictorul Nicolae Grigorescu, care semnează capodoperele „Nomazi” şi „Primăvară în Bretania” cu preţul de vânzare 60.300 de euro fiecare. Cel mai important nume al segmentului contemporan este Adrian Gh ...citeste mai departe despre "Atracție la Noaptea Muzeelor. Unde poate fi admirat ”Peretele de un milion de euro”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Noaptea Muzeelor, #atractie, #perete , #Stiri Arta