Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arta si cultura romaneasca, in cel mai amplu festival multicultural din Portugalia

Arta si cultura romaneasca, in cel mai amplu festival multicultural din Portugalia


Expozitii de fotografie, proiectii de film, ateliere de artizanat, dar si dansuri populare romanesti fac parte din manifestarile prin care Romania isi va promova cultura si traditiile in Portugalia, intre 3 si 24 martie, in cadrul evenimentului multicultural Saberes e Sabores de outras Gentes.

Evenimentul este organizat in colaborare cu diverse ambasade si institute culturale straine aflate in Portugalia si se bucura de sprijinul comunitatilor de imigranti de pe teritoriul portughez, al Inaltului Comisariat pentru Imigratie si Dialog Intercultural si al Parohiei Ortodoxe Romane din Setubal.

Astfel, in perioada 3-10 martie, Institutul Cultural Roman va participa la aceasta initiativa cu o serie de evenimente printre care inaugurarea expozitiei de fotografie "A Romenia atraves da tua camara" (duminica, de la ora 17.00), proiectia filmului documentar "La drum" (1997), de Dumitru Budrala (9 martie, ora 21.30), muzica si dansuri traditionale romanesti in interpretarea ansamblului folcloric "Martisorul" din Cluj-Napoca si de grupul "Doina" al Asociatiei Romanilor si Moldovenilor din Algrave (9 martie), dar si o slujba religioasa sustinuta de Parohia Ortodoxa Romana din Setubal, un workshop de bucatarie romaneasca cu degustare de produse (10 martie).

Institutul cultural Roman participa astfel la cea de-a doua editie a evenimentului multicultural Saberes e Sabores de outras Gentes din Redondo, Portugalia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2717 ori