Ambasadorul SUA: Daca nu era Matei Calinescu, nu as fi astazi aici

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 15:28
1062 citiri
Ambasadorul SUA: Daca nu era Matei Calinescu, nu as fi astazi aici
Foto: Arhiva Facebook/ Hans Klemm

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, a povestit joi seara, la libraria Humanitas de la Cismigiu, despre profesorul sau, scriitorul Matei Calinescu, si influenta acestuia asupra carierei sale.

Editura Humanitas a lansat joi seria de autor "Matei Calinescu" in care sunt incluse volumele "Un altfel de jurnal: Iesirea din timp", "Portretul lui M" si "Viata si opiniile lui Zacharias Lichter".

"Am asteptat sa treaca cei sapte ani ceruti de autor pentru ca paginile acestei carti cutremuratoare sa poata fi la indemana tuturor", a spus Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas.

Prezent la eveniment, ambasadorul Hans Klemm si-a amintit de perioada studentiei, de intalnirea cu profesorul sau Matei Calinescu.

"Ca student la Universitatea din Indiana, in urma cu 35 de ani, l-am avut ca profesor pe Matei Calinescu si atunci cand am inceput cursurile cu dumnealui nu stiam nimic despre Romania. (...) Matei Calinescu mi-a prezentat muzica romaneasca, literatura, istoria si ...citeste mai departe despre "Ambasadorul SUA: Daca nu era Matei Calinescu, nu as fi astazi aici" pe Ziare.com

#ambasador SUA Klemm Matei Calinescu , #Stiri Arta