AFP scrie despre Mihai Sora: Scriitorul de 101 ani care inspira protestatarii din Romania

Joi, 28 Iunie 2018, ora 14:10
1112 citiri
AFP scrie despre Mihai Sora: Scriitorul de 101 ani care inspira protestatarii din Romania
Foto: Facebook/ Mihai Sora

Agentia de stiri franceza AFP a publicat un material amplu despre filosoful Mihai Sora, pe care il descriu ca fiind "lumina calauzitoare" a celor care protesteaza de atata timp in Piata Victoriei din Capitala.

"Printre multimile de protestatari care ies in strada zilnic impotriva Guvernului in capitala Romaniei, Bucuresti, este un nume ce sta pe buzele tuturor celor adunati in fata Guvernului: cel al unui barbat in varsta de 101 ani pe care multi il privesc drept lumina calauzitoare", scrie AFP.

Agentia noteaza ca, "in timp ce se deplaseaza usor spre multime, filosoful Mihai Sora - care are peste 100.000 de urmaritori pe Facebook - primeste imediat apreciere din partea fanilor". "Sunteti o inspiratie", ii striga un manifestant, in timp ce altul ii spune "Multumim, maestre!".

"Sora se retrage deseori sub palaria neagra si mare, departe de camerele de luat vederi, fiind timid, insa nu este reticent cand vine vorba sa isi justifice prezenta in mijlocul protestelor antiguvern", scriu jurnalistii de la agentia franceza.

"Sunt un cetatean constient nu numai de drepturile sale, ci si de datorii, pe care trebuie sa le indeplinesc atunci cand tara este la rascruce", le-a spus filosoful Mihai Sora celor de la AFP, in timp ce participa la un protest.

Entuziasm "contagios"

AFP noteaza ca "Guvernul condus de PSD incearca sa ii protejeze pe unii membri cu rang inalt, sa-i fereasca de problemele cu legea", amintind totodata de condamnarea cu executare primita de liderul social democratilor, Liviu Dragnea, saptamana trecuta.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

"Sora, care se descrie drept 'un om al justitiei', insista ca liderii politici 'ar trebui sa vada realitatea exact cum este ea... nu bazata pe propriile interese'", scrie AFP.

"Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare, pe termen lung, este soarta tarii. Romania are nevoie de o traiectorie clara. Nu isi permite sa faca o miscare gresita", il citeaza francezii pe Mihai Sora.

"Sora ia metroul aproape in fiecare zi pentru a participa la proteste, deseori fiind acompaniat de sotia sa, cu care s-a casatorit in urma cu doar 4 ani, cand avea 98 de ani", au mai notat jurnalistii.

De asemenea, acestia elogiaza entuziasmul filosofului, citand si cativa protestatari din Piata Victoriei.

"Entuziasmul lui este contagios", le-a spus celor de la AFP un manifestant, in timp ce altul a subliniat ca filosoful le da o lectie cu adevarat valoroasa celor tineri.

...citeste mai departe despre "AFP scrie despre Mihai Sora: Scriitorul de 101 ani care inspira protestatarii din Romania" pe Ziare.com

#Mihai Sora proteste, #Mihai Sora AFP , #Stiri Arta