Adele - regina Billboard Music Awards 2012

Luni, 21 Mai 2012, ora 21:30
1440 citiri
Adele - regina Billboard Music Awards 2012

Cantareata britanica Adele a fost recompensata cu 12 trofee - din cele 18 nominalizari primite - gratie albumului ei intitulat "21". Artista britanica s-a impus inclusiv la categoriile "cel mai bun artist", "cea mai buna cantareata" si "cel mai bun album".

Grupul american LMFAO, duoul unchi-nepot alcatuit din Redfoo si SkyBlu, a fost prezent la gala si a fost recompensat la sase categorii, inclusiv la "cantecul anului" ("Party Rock Anthem") si "cel mai bun duet/ grup".

Lil Wayne - cel mai bun cantaret

Rapperii Wiz Khalifa, Lil Wayne si cantaretul R&B Chris Brown s-au impus la categoriile "cel mai bun artist debutant", "cel mai bun cantaret", respectiv "cel mai bun artist R&B".

Grupul LMFAO a deschis gala cu o interpretare electrizanta a hiturilor sale "Party Rock Anthem" si "Sexy And I Know It". Ei au fost urmati pe scena de Chris Brown, care a dansat, fara camasa, pe ritmurile frenetice ale piesei sale "Turn Up The Music", insotit de o echipa de biciclisti care faceau acrobatii.

Katy Perry, purtand o rochie alba, a plutit deasupra scenei intr-un leagan suspendat, din care a interpretat cel mai recent single al ei, "Wide Awake", in timp ce Justin Bieber, unul dintre marii castigatori ai galei din 2011, a interpretat piesa "Boyfriend", insotit pe scena de cativa dansatori imbracati in clovni si fete purtand costume fosforescente de gheisa.

Printre ceilalti artisti care au fost premiati s-au numarat Kelly Clarkson, The Wanted, Carly Rae Jepsen, Usher, Carrie Underwood, Linkin Park, Nelly Furtado si trupa Patent Pending, castigatoarea premiului "Billboard Battle of the Bands".

Taylor Swift a fost recompensata cu trofeul Billboard Woman of the Year, primit din mainile actritei Zooey Deschanel si artistului Kris Kristofferson.

Justin Bieber - "cel mai sociabil artist"

Justin Bieber s-a impus la categoria "cel mai sociabil artist", gratie celor 22 de milioane de fani ai sai de pe Twitter si celor 43 de milioane de fani ai sai de pe Facebook.

Katy Perry a fost recompensata cu Spotlight Award, intrucat este singura cantareata din istorie care a reusit sa aiba cinci piese de pe acelasi album care au ajuns pe prima pozitie in topul Billboard. Michael Jackson este singurul artist care a reusit aceasta performanta in trecut.

Stevie Wonder, in varsta de 62 de ani, a fost recompensat cu Icon Award si a cantat trei piese: "Higher Ground", Overjoyed" - in duet cu Alicia Keys - si "Superstition".

Gala Billboard Music Awards din 2012 a reprezentat si un prilej de omagiere a artistilor decedati in primele luni ale anului.

Comemorarea decedatilor

La inceputul show-ului, prezentatorii evenimentului, Julie Bowen si Ty Burrell, au tinut un moment de reculegere in memoria cantaretului Robin Gibb, unul dintre membrii grupului Bee Gees, care a murit duminica, dupa o indelungata lupta cu cancerul.

Cantareata Natasha Bedingfield a adus un tribut "reginei disco" Donna Summer, care a murit saptamana trecuta de cancer pulmonar, interpretand o piesa celebra a cantaretei decedate, "Last Dance".

Wiz Khalifa l-a omagiat pe Adam MCA Yauch, membru al grupului Beastie Boys, care a murit la inceputul lunii mai tot din cauza unui cancer, iar Cee Lo Green a cantat alaturi de grupul sau hip-hop Goodie Mob piesa "Fight For Your Right", in memoria lui Yauch.

Un alt moment emotionant al galei de duminica seara a fost tributul adus cantaretei americane Whitney Houston, care a murit la varsta de 48 de ani, in luna februarie. Cantareata a primit postum Millennium Award, iar John Legend si Jordin Sparks au interpretat in memoria ei doua piese celebre ale artistei americane - "The Greatest Love of All" si "I Will Always Love You".

Cumnata cantaretei, Patricia Houston, si fiica ei, Bobbi Kristina Brown, au urcat pe scena pentru a primi acest trofeu.

#premii muzicale, #Billboard Awards 2012, #cel mai bun artist, #cel mai bun cantaret , #Stiri Arta