20 de regizori se bat pentru 20 de miliarde

Miercuri, 28 Septembrie 2005, ora 06:12
1686 citiri

Contestatiile la concursul de proiecte de film organizat in aceasta vara de Centrul National al Cinematografiei (CNC) vor fi solutionate pe 5 octombrie, cind membrii comisiei de contestatii vor avea o intilnire finala.

Comisia a primit contestatii la 20 de dosare: 14 pun in discutie punctajul acordat scenariilor si 6 sint legate de chiar modul de calcul al punctajului.

Lista contine: filmul de animatie A"O zi din viata lui IonescuA", regizor Mihai Surubaru, lungmetrajele: A"Pierdut in tranzitieA", scenarist Bogdan Ficeac, regizor Marius Theodor Barna; A"Ce naste din pisica soareci manincaA", A"EuropolisA", regizor si scenarist Corneliu Gheorghita; A"Weekend cu mamaA", regizor, producator si coscenarist Stere Gulea; A"Povestea unui secolA", scenarist Radu Aneste Petrescu; A"Daca bobul nu moareA", regia Sinisa Dragin; A"Capcana de soareciA", producator Ioan Albu; A"Anton si RocinanteA", de Ileana Raducanu si Liviu Doru Nitescu; A"Schimb ValutarA", de Nicolae Margineanu, A"JudecatorulA", de Claudiu Romila.

Proteste si la film documentar

De asemenea, s-au depus contestatii din partea proiectelor de documentare scurtmetraj A"Imparatul Traian si provincia DaciaA", regizor Alexandru Gaspar; A"O zi buna de plajaA", de Catalin Mitulescu, si A"Aproape mult prea departeA", de Gheorghe Preda (contestate de Estrada Film). La categoria fictiune scurtmetraj au fost depuse contestatii pentru A"Montagne rousseA", producator Paradox Film; A"O scrisoare din FrantaA", regia Mihai Visinescu ; A"Eu si cu mineA", regizor Anca Damian si A"TunelulA", regia Catalin Saizescu.

Pe lista se afla si proiectele de documentare lungmetraj A"Memoria victimelorA", de Sorin Iliesiu, si A"De la Isus la Lenin, dar pentru eternitate Dracula: Bela LugosiA", regia Florin Iepan. CNC are un fond de doua milioane de lei (20 miliarde lei vechi) pentru contestatii. La concursul din vara, un numar de sapte lungmetraje, un lungmetraj de debut si zece scurtmetraje au fost declarate cistigatoare, cele mai mari fonduri revenind proiectelor lui Nae Caranfil, Cristian Mungiu si Corneliu Porumboiu.

Cotidianul

Curs valutar

1 EUR = 4.9690 RON

-0.0014

1 USD = 4.5785 RON

-0.0065
  1. Concediu de vară în Europa: top 4 destinații din care să alegi
  2. Cum îi ajută pe copii Numberblocks să învețe matematică? 7 beneficii educaționale
  3. Remedii naturiste pentru cele mai frecvente afecțiuni ale organismului
  4. Cum să realizezi un gard viu verde și frumos în propria grădină? 4 sfaturi utile
  5. Cauți idei de amenajare a holului? Uite câteva piese de mobilier în trend