Un tablou de Matisse, furat acum zece ani, a fost gasit la Miami

Joi, 19 Iulie 2012, ora 09:45
1484 citiri
Un tablou de Matisse, furat acum zece ani, a fost gasit la Miami

Un tablou de Henri Matisse, furat din Venezuela acum zece ani, a fost gasit la Miami, la capatul unei actiuni a FBI-ului. Au fost arestati doi suspecti, potrivit unui comunicat al politiei federale americane.

"Odalisca cu pantaloni rosii", tablou al pictorului francez din 1925, a fost descoperit de agenti ai FBI-ului, care s-au dat drept cumparatori dispusi sa plateasca 740.000 dolari pe pictura, adauga comunicatul. Cele doua persoane arestate se pregateau sa vanda tabloul, care fusese ascuns inainte in Mexic. Ele risca zece ani de inchisoare.

Tabloul, estimat la trei milioane de dolari, facea parte din colectia Muzeului de Arta Contemporana din Caracas. In 2003, conducerea muzeului si-a dat seama ca tabloul de pe perete fusese inlocuit cu unul fals, dar nu a putut determina cand fusese furat originalul. Potrivit FBI, furtul ar fi avut loc in decembrie 2002. De atunci, politisti din mai multe tari, printre care Venezuela, Spania, Marea Britanie si Franta, au incercat sa dea de urma tabloului pictorului francez (1869 - 1954).

Muzeul din Caracas cumparase pictura in 1981 de la galeria Marlborough din New York cu aproape o jumatate de milion de dolari. Pictura a parasit o singura data muzeul, cu ocazia unei scurte expozitii in Spania, in 1997.

#tablou Henri Matisse, #Henri Matisse tablou 1925, #tablou Matisse furat Miami , #Pictura