Tabloul "Venetiana", de Theodor Aman, vandut la pretul record de 42.500 de euro

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 12:54
2194 citiri
Tabloul "Venetiana", de Theodor Aman, vandut la pretul record de 42.500 de euro

Tabloul "Venetiana" a stabilit, marti, un nou record de pret pentru o pictura de Theodor Aman, dupa ce a fost vandut cu 42.500 de euro la licitatia organizata de Artmark.

Tabloul a facut parte din colectia de arta a doctorului Ioan Chisalita, din Sibiu, care a cuprins 20 de lucrari semnate de unii din cei mai valorosi pictori romani - Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian.

Capodoperele pictorului Theodor Aman au rescris istoria Vechilor Maestri pe piata de arta romaneasca, marti seara, in licitatia organizata de Artmark la Athenee Palace Hilton din Bucuresti.

Pictura "Venetiana", cu dimensiuni de 23,5x14 centimetri, fusese evaluata de specialisti la pretul de 15.000 - 25.000 de euro. In licitatia de marti seara, patru tablouri semnate de Aman au fost vandute cu un pret total de 112.000 de euro, aproape dublu fata de estimarile specialistilor.

In urma rezultatelor obtinute in licitatia de marti, cota artistului Theodor Aman a crescut foarte mult in Indexul pietei de arta, ceea ce, pentru colectionarii profesionisti, reprezinta o confirmare pentru trendul curent in piata, soliditatea investitiei in Vechii Maestri ai picturii romanesti (sec. XVIII-XIX).

In prezent, recordul absolut de pret pentru o pictura romaneasca vanduta intr-o licitatie autohtona il detine tabloul "Doua fete", semnat de pictorul Stefan Luchian, adjudecat pentru 300.000 de euro la un eveniment organizat de casa Goldart din Capitala in aprilie.

Alte opere valoroase din Colectia Dr. Ioan Chisalita care au atins preturi ridicate in licitatia de marti seara au fost: Stefan Luchian - 55.000 de euro, pentru "Interior cu garoafe", si Nicolae Grigorescu - 50.000 de euro, pentru "Ciobanas pe Valea Doftanei".

Sesiunea de licitatii rezervata de Artmark sfarsitului de mai continua, pe 30 ale lunii, cu Licitatia "Cei mai iubiti dintre pamanteni", dedicata Zilei Copilului, eveniment aflat la a treia editie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzare tablou Theodor Aman, #tablou Vene ian Theodor Aman, #licitatie tablou Theodor Aman , #Pictura