Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Picturi celebre de Pallady, Grigorescu si Balasa se liciteaza joi

Picturi celebre de Pallady, Grigorescu si Balasa se liciteaza joi


Casa de licitatii Goldart organizeaza, joi, cea de-a 95-a licitatie a sa, in cadrul careia vor fi oferite picturi semnate de artisti consacrati, printre care Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba si Sabin Balasa.

Colectia cuprinde toate genurile artistice, de la pictura academica la cea abstracta, accentul fiind pus pe artistii romani din perioada interbelica, perioada de aur a picturii romanesti.

Astfel, cea mai scumpa piesa a licitatiei este "Portret de batrana", semnat de Nicolae Grigorescu, o pictura in ulei pe carton cu un pret estimat intre 33.000 si 35.000 de euro.

Vedete ale licitatiei Goldart sunt si tabloul "George Enescu", semnat de Corneliu Baba cu un pret estimativ cuprins intre 15.500 si 16.000 euro, lucrarea "In gradina", de Nicolae Vermont, estimata la aproximativ 9.000 de euro si pictura "Amazoana", semnata de Sabin Balasa care are un pret estimat intre 4.500 si 6.000 de euro.

Considerata de catre reprezentantii Goldart drept "oportunitatea licitatiei", lucrarea lui Theodor Pallady, "Strangerea fanului la Bucium" va avea la licitatia de pe 25 octombrie pretul de pornire de 9.000 de euro.

"Este foarte atractiv, avand in vedere cota ridicata a artistului, media ultimilor ani situandu-se in jurul valorii de 30.000 de euro pentru o lucrare, iar randamentul depasind 12% pe an", spun reprezentantii casei de licitatii.

Alti artisti ale caror lucrari vor fi licitate in cel de-al 95-a eveniment organizat de casa de licitatii sunt Magdalena Radulescu, Rodica Maniu, Constantin Jiquidi, Florin Ciubotaru, Aurel Nedel, Aurel Pop, Aurel Baesu, Constantin Artachino, Alexandru Hentia, Sever Burada, Stavru Tarasov, Iosif Iser, Ion Musceleanu, Gheorghe Popovici, Otto Briese, Leon Al. Biju, Ipolit Strambulescu (Strambu), Nicolae Vermont, Dumitru Ghiata, Gheorghe Sarbu si Romeo Storck.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 6554 ori