O pictura murala de Leonardo Da Vinci, descoperita in Castelul Sforza din Italia

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 17:47
3727 citiri
O pictura murala de Leonardo Da Vinci, descoperita in Castelul Sforza din Italia

O pictura murala de Leonardo Da Vinci a fost descoperita sub mai multe straturi de var si vopsea in timpul operatiunilor de restaurare a Castelului Sforza din Italia.

Restauratorii au fost uluiti, in aceasta saptamana, cand, dupa ce au eliminat mai multe straturi de vopsea de pe zidurile Castelului Sforza au descoperit o parte dintr-o pictura murala realizata de Leonardo Da Vinci, informeaza huffingtonpost.com.

Ascunsa sub 17 straturi de var, acea parte a picturii - care prezinta radacina unui copac prinsa intr-o roca - a stat departe de privirea vizitatorilor castelului italian vreme de mai bine de 500 de ani.

Potrivit publicatiei La Gazzetta del Mezzogiorno, desenul descoperit face parte dintr-o opera mai mare, pictata de Leonardo Da Vinci in timp ce lucra in calitate de artist oficial la curtea ducelui de Milano la sfarsitul anilor 1400. Descoperirea noului desen a fost facuta intr-o camera in care o alta fresca originala realizata de Da Vinci poate fi admirata pe unul dintre ziduri.

Municipalitatea din Milano intentioneaza sa restaureze in intregime aceasta noua pictura murala a celebrului artist renascentist italian.

Restauratorii folosesc diverse instrumente specifice pentru a indeparta straturile de vopsea care ascund opera originala, insa ei ar putea avea nevoie de o serie de instrumente high-tech pentru a putea dezvalui restul picturii.

Potrivit publicatiei Leggo, oficialitatile italiene vor sa restaureze pictura murala pentru a o prezenta la urmatoarea editie a Expozitiei Universale, un festival care dureaza o luna si este gazduit de o tara diferita la fiecare cinci ani. Urmatoarea editie a Expozitiei Universale va avea loc la Milano in 2015.

Pictura murala gasita in Castelul Sforza nu este singura opera semnata de Leonardo Da Vinci care a fost descoperita recent. La inceputul acestei luni, expertii in arta au anuntat ca o pictura, gasita intr-un seif elvetian, ar putea fi o opera a lui Da Vinci considerata de multa vreme pierduta - portretul unei femei din nobilimea italiana, Isabella d'Este.

#pictura murala Leonardo Vinci, #descoperire italia, #castelul Sforza , #Pictura