O pictura de Grigorescu, vanduta pentru 45.000 de euro la Paris

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 18:06
2536 citiri
O pictura de Grigorescu, vanduta pentru 45.000 de euro la Paris

Lucrarea "Cap de taranca", de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecata pentru 45.000 de euro, in timp ce "Cioban cu caine", un alt tablou al maestrului roman, a fost vandut cu 27.000 de euro, la o licitatie organizata miercuri, la Paris, de casa Boisgirard, din grupul Drouot.

Potrivit organizatorilor evenimentului, cele doua picturi de Grigorescu au facut parte din licitatia "Tableaux - Ecole de Paris", desfasurata miercuri, si au atins cele mai mari valori dintre tablourile vandute.

Lucrarea "Cap de taranca" era estimata la 40.000 - 50.000 de euro, in timp ce "Ciobanul cu caine" - la 25.000 - 30.000 de euro.

Nicolae Grigorescu a pictat mai multe versiuni ale acestor tablouri, dar exemplarele scoase la vanzare de casa Boisgirard sunt dintre cele mai reusite.

"Nicolae Grigorescu este unul dintre pictorii epocii impresionistilor de la Barbizon - e insa unul din numeroasele nume intrucat Parisul atragea pe vremea aceea artisti din toata lumea. In aceste conditii, chiar si geniile nationale, pictori foarte apreciati in tarile lor de origine, artisti de mare valoare, se pierd putin in acest peisaj.

Cu alte cuvinte, Nicolae Grigorescu este un pictor cunoscut, dar mai degraba de specialisti, de cei care sunt interesati de scoala de la Barbizon si de ceea ce a facut ulterior, in particular introducand impresionimul in tara sa natala", a declarat anterior pentru RFI Christophe Zagrodzki, cel care a expertizat si evaluat tablourile.

Lucrarile lui Grigorescu au fost vandute in Romania si pentru sume de peste 200.000 de euro, cea mai scumpa fiind "Fata cu margele rosii", adjudecata pentru 270.000 de euro, intr-o licitatie a casei Artmark din Bucuresti, anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pictura cap de taranca Grigorescu, #licitatie Paris picturi Grigorescu, #licitatii arta , #Pictura