O fetita de 5 ani vinde tablouri cu 120.000 de dolari

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 21:31
2301 citiri
O fetita de 5 ani vinde tablouri cu 120.000 de dolari

Australianca Aelita Andre, care are doar cinci ani, este considerata "cea mai tanara artista profesionista din lume". Pana acum, lucrarile ei au fost expuse la muzee din Statele Unite si Australia si au fost vandute cu peste 120.000 de euro.

Aelita picteaza de cand avea doi ani. Cele mai ieftine lucrari ale ei se vand pentru peste 3.500 de euro, bani care sunt stransi intr-un fond pentru a fi folositi de ea cand devine adult, scrie Sky News.

Mama Aelitei, Nikka Kalashnikova, nascuta in Rusia, a vorbit despre pasiunea fiicei ei pentru pictura. "De cand era mica picta timp de o ora, o ora si jumatate, pleca si se intoarcea apoi. Concentrarea ei este peste masura. De obicei, copiii picteaza pentru doua-trei minute si se plictisesc, dar nu e si cazul Aelitei", a spus mama acesteia.

Aproape intreg subsolul casei in care sta Aelita este plin de lucrari si materiale ale micutei. Lucrarile terminate asteapta sa fie trimise la o expozitie mare intr-un muzeu din New York. Site-ul galeriei americane noteaza: "Lucrarile te fac sa meditezi si sunt puternice, oferind o fereastra spre imaginatia unui copil".

Criticii de arta cred ca parintii ii influenteaza lucrarile Aelitei, dar mama acesteia a negat vehement. Tatal ei a filmat de curand cum Aelita lucreaza, de la inceput la sfarsit, pentru o pictura.

Robert Nelson, un critic de arta din Melbourne, crede ca picturile fetitei au un asemenea succes si pentru ca sunt multi colectionari care au incredere in talentul ei si pot profita in viitor de aceste lucrari.

#cel mai mic artist din lume, #pictorita cinci ani, #tablouri scumpe, #lucrari materiale expozitii , #Pictura