Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Muzica, pictura si teatru, in Primavara italiana la Bucuresti

Muzica, pictura si teatru, in Primavara italiana la Bucuresti

Iubitorii de cultura italiana vor avea parte de concerte, expozitii de pictura si filme, in cadrul programului Primavara italiana, organizat de Ambasada Italiei la Bucuresti si Institutul Italian de Cultura.

Pe 21 martie, la Ateneul Roman, va avea loc Concertul pentru Aniversarea Tratatelor de la Roma, organizat de Ambasada Italiei si Ambasada Germaniei la Bucuresti, precum si de Delegatia Comisiei Ruropene in Romania. Vor fi prezentate lucrari de Enescu, Verdi si Wagner.

O masa rotunda - 'Perspective ale noiii istoriografii italiei si romana' - va avea loc pe 22 marie, la Institutul Italian de Cultura. Vor participa istorici italieni si romani din tanara generatie, care vor face prezentari pe teme istoriografice comune experientei istorice a celor doua tari.

Un recital de pian Vincenzo Baglio, cu fragmente muzicale de Muzio Clementi, Chopin, Sciabin, Rachmanioff, Liszt, va avea loc pe 23 martie, ora 18.00, la Muzeul National George Enescu.

Zilele filmului cu titlul 'Da James Bond ad Amici Miei: la leggenda di un attore' - 'De la James Bond ad Amici Miei: la leggenda di un attore', dedicata actorului si regizorului Adolfo Celi, care va avea loc la sediul Institului Italian de Cultura, intre 27 si 30 martie, ora 18.00.

Pe 2 aprilie, Muzeul Bruckental din Sibiu va gazdui expozitia picturului Nino De Luca, iar pe 3 aprilie, la Institutul Italian de Cultura va fi vernisata Expozitia Miruna Budisteanu.
Cartea Doinei Derer 'Il carteggio inedito Ramiro Ortiz - Nina Facon' va fi prezentata, pe 12 aprilie, la ora 18.00, la Institutul Italian de Cultura.

Conferintele cu tema 'Romanii si Sfantul Scaun in secolul XIII' si 'Romanii in pelerinaj la Roma in Evul Mediu' vor avea loc pe 20 aprilie, la Institut, sustinute de profesorii Serban Turcus si Daniel Barbu.

Un seminar de studiu cu ocazia centenarului nasterii lui Altiero Spinelli, pe tema 'Provocarea utopiei: Europa lui Altiero Spinnelli si Europa de astazi', se va desfasura la 24 aprilie la Institutul Italian de Cultura. Vor avea interventii Ambasadorul Italiei Daniele Mancini, profesorul clujean Andrei Marga, care va vorbi despre conceptul actual de Europa, si profesorul Antonello Bigini, de la Universita la Sapienza di Roma, care va vorbi pe tema extinderii catre est a Europei.

Conferinta lui Alessandro Giovanardi pe tema 'Soarele inmormantat. Simbolismul crestinismului oriental in opera lui Cristian Campo' va avea loc pe 26 aprilie.
Primavara italiana va continua cu Festivalul filmului european, intre 1 si 4 mai. Pe 3 mai, la ora 18.00, se va desfasura Concertul Ilinca Dumitrescu si Vasile Macovei, ce va comemora 250 de ani de la moartea lui Domenico Scarlatti, la Muzeul Cotroceni.
Festivalul International al Chitarei va avea loc la Sinaia, la inceputul lunii mai, concertul de chitara fiind sustinut de Marko Feri.

Larry Franco Quartet va sustine trei concerte jazz la Bucuresti, intre 7 si 11 mai. Maratonul literar pentru Tineretul european va avea loc pe 9 mai, la Institutul Italian de Cultura, cu lecturi din opera lui Italo Svevo.

Pe 18 mai va fi o zi de studii goldoniene, cu ocazia implinirii a 300 de ani de la nasterea lui Carlo Goldoni. Vor interveni profesorii Gilbero Pizzamiglio si Carmelo Alberi, de la Universita di Venezia, Doina Derer, Smaranda Elian si Roxana Utale, de la Universitatea din Bucuresti, care vor prezenta traducerea in limba romana a comediilor lui Goldoni. Seara va avea loc reprezentatia 'La Locandiera', la Teatrul Nottara.

Conferinta 'Prezente italiene semnificative in spatiul romanesc in perioada moderna' va fi sustinuta de profesoara Violeta Barbu, pe 31 mai. In aceeasi zi, in Parcul Cismigiu, Orchestra Aeronauticii Militare Italiene, impreuna cu orchestra militara romaneasca vor da un concert.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1193 ori