Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

pictura romaneasca

Liciteaza si tu pentru un Luchian celebru

Liciteaza si tu pentru un Luchian celebru


Arta ramane mereu o investitie buna, iar daca esti pasionat cu siguranta cauti deja cele mai vestite opere, care sa-ti aduca si satisfactie si profit.

Miercuri, 15 iulie, galeria AraArt organizeaza o licitatie cu lucrari de arta plastica si decorativa, printre care se numara nume cu greutate in istoria picturii romanesti, cum ar fi Gheorghe Petrascu, Ion Andreescu, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian si Nicolae Tonitza.

Expozitia care anticipeaza licitatia este deschisa colectionarilor si iubitorilor de arta la Casa Capsa in perioada 13-15 iulie, intre orele 11:00-19:00.

Printre vedetele licitatiei se va numara lucrarea "Casa din Brebu", o capodopera care aminteste de copilaria celui ce avea sa devina marele pictor Stefan Luchian.

Marcata de farmecul simplu si luminos al dealurilor cu vii si al luncilor de pe malurile Prutului, tabloul infatiseaza o lume care inspira la tihna, dar si un preambul pentru istoria luptei pentru afirmare artistica dusa de Luchian de-a lungul vietii.

Lucrarea a fost evaluata de expertii AraArt la suma de 40.000 de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1818 ori