Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Expozitia "Balcic, arc peste timp" se deschide joi la Muzeul Cotroceni

Expozitia "Balcic, arc peste timp" se deschide joi la Muzeul Cotroceni


O expozitie cu tema "Balcic, arc peste timp", care incununeaza rodul muncii artistilor participanti la taberele de creatie organizate la Balcic, la initiativa Elite Art Club UNESCO, in decurs de zece ani, se va deschide, joi, in Spatiile Cantacuzine ale Muzeului National Cotroceni.

Expozitia reuneste o selectie a lucrarilor stranse de-a lungul anilor si semnate de pictori precum: Angela Tomaselli, Horea Pastina, Ilie Boca, Marilena Murariu, Ioana Craciun Dobrescu, Vasile Craita Mandra, Virgil Parghel, Vitalie Butescu, Dan Palade, Mihai Sarbulescu, Adriana Lucaciu, Betucker Istvan, Alexandra Stoica, Corneliu Dragan, Cristian Opris, Cristian Paraschiv, Doina Mihailescu, Emanoil Mazilu, George Mircea, Ilie Chioibas, Maria Petcu Chioibas, Marcel Lupse, Mariuca Covrig, Mihai ├×arus, Simion Craciun si Veaceslav Tuhari.

Lucrarile expuse surprind pitorescul oras Balcic, Castelul reginei Maria si gradina in toata splendoarea lor, dand astfel publicului vizitator posibilitatea sa admire peisaje, flori in diverse culori si nuante, marea, terasele unice ale Castelului, biserica Stella Maris, Templul Apele Pacii, intr-un cuvant o promenada cu adevarat regala, intr-un loc plin de soare si poezie.

Expozitia, care va fi deschisa publicului pana pe 30 august, beneficiaza si de un catalog color, care va putea fi achizitionat de catre public de la magazinul de prezentare al muzeului.

Muzeul National Cotroceni nu se afla la prima colaborare cu Elite Art Club UNESCO, institutia gazduind si in anul 2009 o expozitie cu lucrari ale artistilor participanti in taberele de creatie de la Balcic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3752 ori