Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dinu Patriciu gajeaza tablouri catre firmele pe care le controleaza

Dinu Patriciu gajeaza tablouri catre firmele pe care le controleaza


Omul de afaceri Dinu Patriciu si-a gajat tablouri din colectia personala, cu o valoare de achizitie de peste doua milioane de euro, catre firme pe care le controleaza, inregistrate in Elvetia sau Cipru, precum si catre o persoana fizica.

Incepand din toamna anului trecut, Patriciu a ales sa constituie gaj in favoarea DP Holding (Elvetia), Veridesco Limited (Cipru) si Melanie Anne Chen, pentru circa 80 de tablouri din colectia personala. Melanie Chen este membru in boardul director al DP Holding si presedinte executiv al Marine Resources Exploration International BV, firme detinute de Patriciu.

Majoritatea lucrarilor au fost cumparate de la casa de licitatii Artmark, unele dintre acestea chiar dupa incheierea licitatilor, daca nu au existat cumparatori care sa ofere pretul minim din evaluare.

Sase tablouri l-au costat pe omul de afaceri mai mult de 100.000 de euro fiecare: Nicolae Tonitza - Afize (160.000 de euro), Nicolae Grigorescu - Panselute (115.000 de euro), Stefan Luchian - Flori de primavara (155.000 de euro), Stefan Luchian - Garoafe (140.000 de euro), Stefan Luchian - Maci (132.000 de euro), Ion Tuculescu - Mare fermecatoare (105.000 de euro).

Peste o treime din tablouri au fost cumparate de omul de afaceri la preturi de cateva zeci de mii de euro, cea mai scumpa lucrare din aceasta categorie fiind semnata Ion Tuculescu - Dupa razboaie (Renastere) (72.500 de euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2111 ori