Violoncel Stradivarius, de 20 milioane de euro, deteriorat in Spania

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 18:44
3027 citiri
Violoncel Stradivarius, de 20 milioane de euro, deteriorat in Spania

Un violoncel Stradivarius, datand din secolul XVII, a fost deteriorat in timpul unei sesiuni foto in Spania, relateaza ABC, care citeaza un oficial din cadrul Fondului National de Conservare a Patrimoniului Cultural si Istoric din Madrid.

Gatul violoncelului s-a desprins de corpul instrumentului in timp ce angajati ai fondului aranjau pentru o sesiune foto cvartetul de coarde Stradivarius (doua viori, o viola si un violoncel) la Palatul Regal din Madrid. Violoncelul a cazut accidental si s-a lovit de un colt al mesei de alaturi.

Expertii sustin ca violoncelul nu a suferit prea multe stricaciuni si ca poate fi reparat, subliniind ca piesa desprinsa nu este nici ea originala, aceasta fiind atasata violoncelului in secolul 19, cand au fost executate unele lucrari de restaurare a instrumentului si gatul acestuia a fost inlocuit. Aceasta nu a avut insa nicio influenta asupra sunetului sau.

Nu se stie la cat se vor ridica costurile reparatiei violoncelului Stradivarius, estimat de unii experti la 20 milioane de euro, potrivit canalului media citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#violoncel Stardivarius deteriorat Spania, #violoncel Stardivarius Spania , #Muzica