Soprana Dragana Radakovic, invitata in spectacolul "Turandot" de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 17:51
1618 citiri
Soprana Dragana Radakovic, invitata in spectacolul "Turandot" de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 17 noiembrie 2018, ora 18:30, opera semi-stage "Turandot" de Giacomo Puccini.

Regia poarta semnatura lui Stefan Neagrau, scenografia a fost realizata de Viorica Petrovici, iar conceptul video de catre Andreea Bitulescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Pentru aceasta reprezentatie publicul spectactor o va putea urmari pe soprana Dragana Radakovic in rolul Turandot, in calitate de invitata a Operei Nationale Bucuresti.

Foto: Opera Nationala Bucuresti / Steluta Popescu

"Turandot" este o opera in trei acte compusa de Giacomo Puccini, pe un libret de

Giuseppe Adami si Renato Simoni, dupa o piesa de Friedrich Schiller, bazata pe un basm persan inclus in colectia lui Carlo Gozzi "1001 de zile" (secolul al XVIII-lea) . Partitura, pe care Puccini a lasat-o neterminata, a fost finalizata de Franco Alfano.

Premiera mondiala a avut loc in data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. In timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a intrerupt spectacolul la momentul din partitura pana unde compusese Puccini si a spus: "in acest moment, maestrul a pus jos pana". Dupa un moment de tacere in sala, de la balcon s-a auzit: "Viva Puccini!" urmat de ovatiile publicului.

Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscuta in intreaga lume pentru

"Nessun dorma", aria celebra din actul final intrpretata de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Romania

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas

Parteneri: Artmark, Agapitos Cofetarie, enRose, Sansha

Partener de traditie: RFI Romania

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Observator Cultural, Agerpres, Business Review, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

#spectacole Opera Nationala Bucuresti , #Muzica