Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

La 100 de ani de la nasterea marelui dirijor

Prima edititie a Festivalului Sergiu Celibidache, la Bucuresti

Prima edititie a Festivalului Sergiu Celibidache, la Bucuresti


Prima editie a Festivalului Sergiu Celibidache, organizata cu ocazia celebrarii a 100 de ani de nasterea marelui dirijor roman, va avea loc la Bucuresti, in perioada 3 mai - 7 iulie, informeaza Fundatia "Sergiu Celibidache".

"UNESCO a declarat 2012 An Sergiu Celibidache, insa eu doresc sa declar 2012 anul muzicii. In acest an pornim o traditie pentru Romania, pentru ca tara noastra, dupa cum imi spunea tatal meu, este o tara cu extrem de mult talent, dar cu sanse reduse de afirmare si de exploatare a lui", a declarat Serge Ioan Celibidache, presedintele Fundatiei "Sergiu Celibidache".

Potrivit organizatorilor, evenimentul, desfasurat sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, reuneste o serie de masterclassuri sustinute de artisti instrumentisti de exceptie precum si elevi care si-au dorit sa asimileze tehnicile extraordinare de dirijat ale maestrului, precum Ida Haendel (Vioara), Helmut Nicolai (Muzica de Camera), Dorin Marc (Contrabas), Michael Martin Kofler (Flaut), Rony Rogoff (Vioara) si Enrique Garcia Asensio (Dirijat).

De asemenea, sunt programate mai multe concerte sustinute la Ateneul Roman cu artisti recunoscuti international, fosti elevi ai lui Sergiu Celibidache si orchestre romanesti de prima clasa: Enrique Garcia Asensio, Mark Mast, Markus Theinert, Rony Rogoff, Cristian Mandeal, Ida Haendel, Misha Dacic, Peter Sadlo, Wolfgang Gaag, Dan Grigore, Dorin Marc, German Brass, Henschel Quartett, Orchestra Romana de Tineret, Filarmonica George Enescu, Filarmonica "Moldova" Iasi.

Cu acest prilej va avea loc premiera mondiala a compozitiei "Haz de necaz" a maestrului Sergiu Celibidache.

Evenimentul va mai include o expozitie de fotografie, proiectii de filme si lansari de carte, actiuni menite sa omagieze personalitatea unica a marelui dirijor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3589 ori