Peste 300 de muzicieni din 45 de tari, la EUROPAfest 2014

Vineri, 21 Martie 2014, ora 16:18
1064 citiri
Peste 300 de muzicieni din 45 de tari, la EUROPAfest 2014
Sursa foto: jmEvents

Peste 300 de muzicieni din 45 de tari vor participa la EUROPAfest 2014, un eveniment dedicat muzicii jazz, blues, pop si clasica, aflat la cea de-a 21-a editie, care se va desfasura in perioada 8 - 24 mai.

"Am creat EUROPAfest cu pasiune si credinta ca putem reusi. Inca de acum 21 de ani am realizat performanta. Am gandit tot ceea ce am facut ca si cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar daca a fost greu, intr-o societate in continua schimbare, era singurul lucru pe care il puteam face. Rezultatele n-au intarziat sa apara, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atat in tara, cat si pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitiva Romaniei", a declarat Luigi Gageos, directorul festivalului, cotat de .

Sub sloganul "It's all about live quality music!", festivalul reuneste patru genuri muzicale: jazz, blues, pop si muzica clasica.

Festivalul va incepe cu cu Opening Concert - Ziua Europei, pe 8 mai

Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 8 mai, cu Opening Concert - Ziua Europei, si se va incheia pe data de 24 mai, cu gala EUROPAfest, in care evolueaza cei mai buni artisti. Cele doua concerte se desfasoara la Teatrul Odeon.

Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, in care muzica live este singura care conteaza. Organizatorii pun accentul pe calitate si mai putin pe comercial, lasand ca sunetele de flaut, contrabas, chitara, vioara, precum si prezenta artistilor sa fie cele care captiveaza audienta. Astfel, vor fi seri de concerte care se imbina intr-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop-uri si masterclasses.

Intre 8 si 17 mai, jmEvents propune concerte de jazz, blues si pop sustinute de trupe consacrate din mai multe tari europene. Intre 8 - 23 mai, prezente muzicale deja consacrate, dar si din noua generatie vor sustine concerte de jazz, blues & pop si jam sessions in mijlocul publicului.

Bucharest International Jazz Competition, la Bucuresti intre 17 si 24 mai

De asemenea, intre 17 si 24 mai, se desfasoara Bucharest International Jazz Competition. Cotat intre primele trei concursuri de jazz din Europa, evenimentul este o manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din Romania, aflandu-se in 2014 la cea de-a opta editie. Acesta se adreseaza trupelor si vocalistilor, avand ca scop recunoasterea valorilor jazz-ului international. In semifinala au intrat 22 de trupe din 21 de tari. Noua generatie a jazz-ului mondial va aduce opt zile de muzica pe scena Teatrului Excelsior.

Al doilea concurs desfasurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti" (17 - 24 mai), o competitie binecunoscuta in domeniul muzicii clasice, atat in tara, cat si la nivel international. Evenimentul ofera artistilor vizibilitate si suport intr-un moment in care a alege muzica clasica reprezinta o provocare. Acestia vor evolua in fata unui juriu international. In 2014, concursul a inregistrat 140 de flautisti din 38 de tari, numar record, dublu fata de orice concurs international de flaut derulat in Romania. Atat cei deja indragostiti de muzica clasica, cat si cei care decid sa o descopere prin EUROPAfest, ii pot cunoaste pe viitorii mari clasici internationali.

Totodata, intre 19 si 23 mai se vor desfasura ateliere de jazz, flaut, dar si workshopul "Repetitie generala", condus de Margareta Paslaru.

revitaliza scena muzicala a Capitalei reunind, in perioada 8 - 24 mai, peste 300 de muzicieni din 45 de tari, informeaza organizatorii, jmEvents.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jmEvents fextival, #concerte Bucuresti , #Muzica