Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orchestra Palatului Schoenbrunn vine in Romania. Vestitele valsuri vieneze vor rasuna de Craciun la Bucuresti

Orchestra Palatului Schoenbrunn vine in Romania. Vestitele valsuri vieneze vor rasuna de Craciun la Bucuresti


Cele mai incantatoare valsuri care s-au auzit de-a lungul secolelor in Palatul Schoenbrunn din Viena vor rasuna din nou in Romania, intr-o seara de vis oferita cu inima deschisa de catre cei 25 de muzicieni Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna sub egida IMPERIAL CHRISTMAS GALA 2017.

Soprana va fi Simona Eisinger; bariton, Phillipe Spiegel si dirijor, Maestro Vinicius Kattah.

Stralucitoarea orchestra vieneza se va remarca inca o data pe scena Salii Palatului pe data de 23 decembrie, cu incepere de la ora 20:00. Accesul publicului se va face de la ora 19:00.

Din repertoriul orchestrei vieneze se numara si valsuri de Johan Strauss, Joseph Strauss si Viktor Herbert.

Cei prezenti se vor delecta, astfel cu, Ouverture "The Bat" - Johann Strauss

Fruhlingsstimmen, Waltz op. 410 - Johann Strauss;"Heja in den Bergen" din "The Gipsy Princess" - Emmerich Kalman; "Gern hab ich die Frau'n gekusst" din "Paganini" - Franz Lehar; Hereinspaziert, Waltz op. 466 - Carl Michael Ziehrer; Tritsch Tratsch, Polka schnell op. 214 - Johann Strauss; "Lippen schweigen" - Franz Lehar; Royal Sec - Viktor Herbert

Dupa o pauza 15 minute, vor rasuna si Kaiserwalzer, Waltz op. 437 - Johann Strauss; "Als flotter Geist" din "The Gipsy Baron" - Johann Strauss;Csardas "Fledermaus" - Johann Strauss; "Meine Lippen sie kussen so heis" - Franz Lehar; Pizzicato Polka - Johann and Joseph Strauss

"Wiener Blut" Duetto - Johann Strauss; "An der schonen, blauen Donau", Waltz op. 314 - Johann Strauss

BIS: Jockey Polka op. 278 - Johann Strauss; Radetzky March - Johann Strauss Father

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, orchestra de renume si la nivel international, transpune muzical era imperiala plina de farmec a Vienei, avand totodata o traditie indelungata de lucru alaturi de cantareti de opereta si dansatori de balet.

Fondata in 1997, efectivul instrumental asigura reprezenatiile la Opera din Viena si la festivalurile din Salzburg. In plus, orchestra se distinge prin unicitatea sunetului, prezenta scenica si aspect vestimentar impecabile.

Schoenbrunn Festival Orchestra Vienna este devotata muzicii de curte vieneze, mai ales valsurilor lui Johann Strauss, dar si lucrarilor muzicale ale geniului Wolfgang Amadeus Mozart., Joseph Haydn sau Franz Schubert.

Concertele desfasurate de celebra orchestra vieneza au loc in Orangeria Schoenbrunn, un spatiu artistic unic, cu o bogata istorie muzicala ce s-a transformat in timp intr-o renumita locatie pentru evenimente culturale.

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna realizeaza turnee si la nivel international, atat in Europa, cat si peste ocean, fiind primita cu entuziasm in Suedia, Finlanda, Danemarca, Germania, Elvetia, Italia, Romania, Olanda, Spania, Japonia, China, Croatia si Rusia.

Fiecare spectacol al lor este special, orchestra cu bucurie luand in considerare si cererile de muzica individuale, care pot fi personalizate pentru orice eveniment sau ocazie.

O.D.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3217 ori