Legendele folkului romanesc au facut spectacol la Garana

Duminica, 11 August 2013, ora 11:45
1360 citiri
Legendele folkului romanesc au facut spectacol la Garana
Mircea baniciu, Garana

Editia 2013 a Festivalului de folk de la Garana a adunat, din nou, foarte multa lume, in Poiana Lupului, locul unde, cu o luna in urma, a avut loc Festivalul de Jazz.

Timp de doua zile, iubitorii muzicii folk au avut ocazia sa ii vada, pe viu, pe Vasile Seicaru, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Emeric Imre, Alina Manole si resiteanul Cristian Buica. La ranchul muzical de la Garana au mai urcat pe scena Mircea Baniciu, Marius Batu, Zoia Alecu, Adrian Sarmasan, Dinu Olarasu si Pragu de Sus.

Unii dintre ei au venit, acum, pentru prima oara, la Garana, asa cum este si cazul Zoiei Alecu, iar locul li s-a parut unul de neuitat.

'Ma aflu la Garana, iar cei care nu au venit aici au facut o mare greseala. E superb la Garana, e soare si se canta 'la rupere'. Alaturi de mine sunt artisti extrem de valorosi', a afirmat Zoia Alecu.

Pentru Mircea Baniciu, Garana este deja o traditie

De asemenea, la festival a fost prezent si Mircea Baniciu, aflat in Poiana Lupului pentru a patra oara.

'Pentru mine, Garana este un eveniment perpetuu, care nu se va termina usor. Am prieteni aici, am gasca din Timisoara, ii am pe prietenii din Garana, pe care ii iubesc si care mi-au oferit, ca de fiecare data, conditii exceptionale, in asa fel incat, pentru mine, drumul la Garana este o reala bucurie. Aici imi revad prietenii, amintirile si multe din lucrurile pe care, in Bucuresti, le-am cam pierdut. Prin urmare, pentru mine, Garana inseamna ceva!', a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Baniciu.

'Eu sper ca si de acum incolo sa vina nume tot mai mari la Garana, pentru ca acest lucru nu doar ca aduce lume, dar si da faima unui festival. Asa s-a intamplat si cu Festivalul de Jazz', a spus Gigi Taus, unul dintre initiatorii Festivalului International de Jazz de la Garana.

Semenic Fest Folk, desfasurat in acest an in perioada 9 - 11 august, a cuprins si o prezentare de creatii vestimentare, mai exact rochii de seara, apartinandu-i Ronitei Serban, dar si un bike fest si un festival al berii.

'Publicul este mai numeros decat in alti ani, iar ceea ce este imbucurator e faptul ca acum exista activitate si peste zi, fata de anii trecuti, cand ranch-ul se umplea doar seara. In jur e plin de corturi, ceea ce nu ne poate decat bucura', a precizat Lora Kortvelyessy, organizator al manifestarilor.

Semenic Mountain Bike Fest 2013 aduna, duminica, la start, amatorii de sport in aer liber. De la ora 10:30, bikerii vor pleca pe doua trasee: Cross Country circuit - traseul 'expert' 5 km x 4 ture si Cross Country circuit - traseul 'amatori' 3 km x 4 ture.

Tot duminica, va avea loc Festivalul Berii Bavareze Wieninger, iar seara, de la ora 19,30, vor urca pe scena Formatia de Dansuri Germane a Forumului Democratic al Germanilor, Weidenthaler Musikanten, precum si trupa Pragu De Sus, care va lansa cel de-al treilea material discografic, 'Blocaj in verde'. AGERPRES /FOTO PE FLUX/ (AS - autor: Paula Neamtu, editor: Mihai Simionescu)

#festival folk Garana, #festival jazz Garana , #Muzica