Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lansarea discului "Doamnele muzicii romanesti" are loc pe 9 noiembrie la Bucuresti

Lansarea discului "Doamnele muzicii romanesti" are loc pe 9 noiembrie la Bucuresti

Violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga vor prezenta publicului un nou produs discografic intitulat "Doamnele muzicii romanesti", pe 9 noiembrie 2019, de la ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti - ARCUB (Lipscani, 84-90, Hanul Gabroveni).

Discul este parte a unui proiect amplu, care a cuprins activitate de cercetare, realizare de inregistrari audio, productie de disc, turneu national de recitaluri si campanie media asociata, precum si distribuirea gratuita in scoli a 500 de exemplare ale acestui produs discografic unicat.

Proiectul celebreaza importanta si valoarea prezentei feminine in cultura si societatea romaneasca, o prezenta care, prin intermediul unor remarcabile personalitati - creatoare de act cultural si artistic, compozitoare, oameni de stiinta, sportive inegalabile - a daruit Romaniei modele umane exceptionale.

"Am pornit la construirea acestui proiect din dorinta de a aduce in atentia publicului (si mai ales a publicului tanar, caruia ne adresam cu precadere), o serie de modele umane extraordinare. In contextul social actual, arhetipul general feminin tinde sa evidentieze un set de calitati de multe ori strain celui fundamentat pe valori culturale si autenticitate. Asadar, a evoca si a expune modele feminine veritabile devine un act educativ si cultural foarte necesar. Tot ceea ce ne dorim, prin acest proiect cultural, este sa contribuim la constientizarea rolului esential pe care femeile creatoare l-au avut si il au in dezvoltarea si evolutia culturii romanesti si imaginii noastre in lume", a declarat pianistul Stefan Doniga, initiatorul acestui proiect.

Compact discul cuprinde creatii semnate de Felicia Donceanu, Hilda Jerea, Violeta Dinescu, Carmen Petra Basacopol, Laura Manolache si Liana Alexandra.

Proiectul este realizat de Asociatia HEART-CORE, cu valorosul parteneriat al Societatii Romane de Radiodifuziune, prin canalul Radio Romania Muzical, co-finantat prin Administratia Fondului Cultural National si produs cu sprijinul Primariei Capitalei si ARCUB.

Cu un palmares de peste 80 de concerte si recitaluri, extinse doar in ultimul an in 10 tari de pe 3 continente, violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga alcatuiesc unul dintre cele mai dinamice si apreciate duo-uri romanesti actuale.

Proiectul "Doamnele muzicii romanesti" vine in continuarea unei alte initiative culturale ample - "Romania Universalis" - care a avut ca scop marcarea preluarii presedintiei rotative a Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si care a inclus 14 recitaluri camerale sustinute de cei doi artisti in prima jumatate a anului 2019, atat in tara cat si in strainatate (Cuba, Mexic, China, Norvegia, Polonia, Marea Britanie).

Prezentul proiect reprezinta deja al doilea produs discografic realizat de violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga (dupa cel dedicat creatiei lui Dinu Lipatti), si al saptelea turneu consacrat promovarii muzicii romanesti.

Parteneri media: Romania Libera, Adevarul, Bookhub, Business24, Ziare.com, I-Tour, Societatea muzicala, Agentia de Carte, Ceasca de Cultura, Online Gallery, 4arte.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1754 ori