Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

La Festivalul International de Chitara, opere in prima auditie in Romania de Vivaldi si Handel

La Festivalul International de Chitara, opere in prima auditie in Romania de Vivaldi si Handel

Opere de A. Vivaldi, G. F. Handel, A. Piazzolla si C. Stefanescu Patrascu vor putea fi ascultate in prima auditie in Romania la cea de-a treia editie a Festivalului International de chitara, care se desfasoara in perioada 21-28 martie, la Studioul de concerte "Mihail Jora" de la Casa Radio.

Directia Formatii Muzicale a Societatii Romane de Radiodifuziune, organizatorul evenimentului, anunta ca invitatii la acest festival sunt "cu adevarat" celebritati ale muzicii, avand un palmares impresionant, atat ca premii obtinute la concursuri internationale, cat si ca prezenta in recitaluri si concerte pe scenele unor sali renumite si in compania unor orchestre dintre cele mai valoroase din lume.

Festivalul va fi deschis, miercuri seara, de Orchestra de Camera Radio (dirijor maestrul Horia Andreescu) si solistii Ionut Zamfirescu si Aniello Desiderio. In program sunt incluse lucrari de C. Stefanescu Patrascu, M. Castelnuovo-Tedesco, J. Rodrigo, O. Respighi.
Aniello Desiderio va putea fi ascultat si joi, cand va sustine un recital si Stan Zamfirescu.

Vineri, Orchestra Nationala Radio, dirijata de Ilarion Ionescu Galati, ii va insoti in concert pe solistii Costas Cotsiolis si Peter Soave, iar sambata, acelasi Costas Cotsiolis va sustine un recital.

Ziua de 25 martie va fi dedicata tinerilor laureati romani ai concursurilor internationale: Ana Maria Iordache, Cristina Ciortan, Georgeta Zamfirescu, Radu Valcu, Mircea Gogoncea. Recitalul lor va include lucrari de Bach, A. Lauro, A. Barrios, J. Rodrigo, A. Piazzolla etc. Tot duminica, este programat recitalul "Eos Guitar Guartet" cu Marcel Ege, Martin Pirktl, David Sautter, Michael Winkler.

In 26 martie, va fi sustinut un recital de "Duo Melis", iar in 27 martie - recitalul romanilor Ionut Zamfirescu, Maxim Belciug si Ion Bogdan Stefanescu (flaut Muramatsu).
Festivalul International de Chitara se va incheia pe 28 martie, iar in concert vor evolua Orchestra de Camera Radio (dirijor Gian Luigi Zampieri), solistul Stan Zamfirescu si "Duo Melis".

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 878 ori