Industria muzicii digitale a scazut cu 5 milioane de dolari in 2011

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 18:58
3188 citiri
Industria muzicii digitale a scazut cu 5 milioane de dolari in 2011
Muzica digitala, la cheremul piratilor

Veniturile din muzica digitala au crescut cu 8% in 2011, pana la 5,2 miliarde de dolari, insa acest lucru nu a fost indeajuns pentru a preveni inca un declin anual al pietei globale.

Industria mondiala a muzicii digitale a scazut de la 16,7 miliarde de dolari, in 2010, la 16,2 miliarde de dolari, anul trecut, conform datelor facute publice, luni, de Federatia Internationala Industriei Fonografice (IFPI), preluate de Reuters.com.

Informatiile IFPI au confirmat estimarile analistilor care se asteptau la continuarea trendului descendent pornit in anii 1990.

Vestea buna este ca declinul de aproximativ 3% din 2011 a fost mai mic decat cel de 8% din anul precedent, semn ca industria incepe intr-un final sa faca fata pirateriei online.

Companiile din industria muzicala sunt optimiste, afirmand ca se asteapta la o revenire a cresterii pietei incepand cu 2013, insa aceasta viziune nu este impartasita de toti jucatorii din piata.

"Viitorul arata extrem de bine. A trecut industria de punctual de cotitura? Sunt mai convins de acest lucru decat oricand", a declarant Rob Wells, presedinte al departamentului digital din cadrul Universal Music Group.

#muzica digitala, #piratare muzica, #download ilegal muzica, #industrie muzicala, #bani muzica , #Muzica