Implinirea a 131 de ani de la nasterea lui George Enescu, sarbatorita in august

Vineri, 10 August 2012, ora 18:20
2419 citiri
Implinirea a 131 de ani de la nasterea lui George Enescu, sarbatorita in august

Muzeul National "George Enescu" organizeaza, in zilele de 18 si 19 august, evenimente sub genericul "George Enescu in imagini si muzica", cu prilejul implinirii a 131 de ani de la nasterea compozitorului.

Aceste evenimente vor avea loc la cele trei sedii ale Muzeului National "George Enescu", din Bucuresti, Tescani si Sinaia.

Astfel, pe 18 august, incepand cu ora 17.00, la Sectia Dumitru si Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu, de la Tescani, Duo Remember Enescu, alcatuit din Corina Raducanu si Eugen Dumitrescu, va interpreta lucrari pentru pian de George Enescu si Maurice Ravel.

Recitalul va fi urmat de vernisajul expozitiei de pictura "Tescani 2012", de prezentarea proiectului de arte vizuale "TranceCultural" al Asociatiei Ephemair si de un recital sustinut de compozitorii Catalin Cretu si Gabriel Malancioiu, beneficiarii Burselor Enescu acordate de muzeu in acest an.

Pe 19 august, de la ora 11.30, la Vila Luminis din Sinaia, Fundatia Prietenii muzicii Serafim Antropov prezinta un recital in cadrul Festivalului International "Enescu si muzica lumii" sustinut de solisti ai Orchestrei Simfonice Romane, la pian Verona Maier. Recitalul va fi urmat de expozitia "Obiectul lunii".

Tot pe 19 august, de la ora 18.30, la Palatul Cantacuzino de la Bucuresti, publicul este invitat la un recital cameral si la doua expozitii temporare, una cu desene ale Fortunei Mavromati Brulez inchinate "Mainilor Maestrului", iar cealalta dedicata capodoperei enesciene "Oedipe".

Recitalul cameral cu lucrari de George Enescu va fi sustinut de catre Gabriel Croitoru (vioara), Christian Alexandru Petrescu (tenor) si Verona Maier (pian). In program se regasesc: "Balada pentru vioara cu acompaniament de pian, op. 4", "Sapte cantece pe versuri de Clement Marot, op.15", "Sonata a III-a pentru pian si vioara ?in caracter popular romanesc?, op. 25".

Intrarea este libera la toate evenimentele organizate, iar in ziua nasterii compozitorului, 19 august, accesul vizitatorilor este gratuit in toate cele trei sedii.

#George Enescu aniversare, #George Enescu 131 ani, #George Enescu concerte muzee , #Muzica