Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Francesco Anile, Lacrimioara Cristescu si Mauro Bonfanti, invitati in "Otello" de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Francesco Anile, Lacrimioara Cristescu si Mauro Bonfanti, invitati in "Otello" de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 13 decembrie, incepand cu ora 18:30, spectacolul "Otello" de Giuseppe Verdi.

Regia artistica, decorul si luminile poarta semnatura maestrului Giancarlo del Monaco, costumele sunt realizate de Stella del Monaco. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi - invitat. Maestru de cor, Daniel Jinga. Asistent de costume este Ricardo Coelho, iar asistent de regie Alex Nagy.

Creatia verdiana a reprezentat prin excelenta o impletire perfecta a artei dramatice cu muzica.

De-a lungul secolelor, "Otello" s-a dovedit a fi o capodopera care s-a evidentiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci si prin trairile tulburatoare si puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

(Video: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

Regizorul Giancarlo del Monaco, despre montarea de pe scena Operei Nationale Bucuresti:

"Eu fac o cercetare minimalista scenografica, in sensul ca spatiile nu mai sunt definite de un realism primitiv care reprezinta Ciprul, care poate reprezenta Venetia si tot ceea ce este; e o cercetare care vrea sa se sublimeze si sa se inalte in inima personajelor, lucru mult mai important decat faptul de a nara o poveste.

Este necesar sa povestim situatii umane, situatii foarte dificile, complicate, ca gelozia, rasismul, raul, binele... Spre exemplu, raul si binele se confruntain aceasta opera intre Desdemona si Iago, de acord? Otello este o victima, o victima a raului; chiar si Desdemona este o victima a raului, dar confruntarea dintre binesi rau este reprezentata de Iago -Desdemona. In aceasta confruntare, eu vreau sa centrez atentia publicului pe actiunea scenica si pe drama, mai mult, pe psiho-drama acestei povesti."

Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Romania

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas

Parteneri: Artmark, Agapitos Cofetarie, Sansha

Partener de traditie: RFI Romania

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, News.ro, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1180 ori
Citeste mai multe desprespectacole Opera Nationala Bucuresti