Festival de muzica clasica la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 17:14
2151 citiri
Festival de muzica clasica la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Cel mai mare festival de muzica clasica in aer liber din Transilvania - Opera Nights - incepe, vineri seara, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cuprinzand trei piese de opera celebre: "Rigoletto" de Giuseppe Verdi, "Barbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini si "Carmina Burana" de Carl Orff.

La concerte participa instrumentisti ai Operei Nationale din Bucuresti, ai Operei Nationale din Iasi si ai Teatrului de Opera si Balet "Oleg Danovschi" din Constanta.

Astfel, vineri, spectatorii vor putea urmari povestea bufonului "Rigoletto" al celebrului compozitor Giuseppe Verdi, sambata va avea loc reprezentatia piesei "Barbierul din Sevilla", iar cantata scenica "Carmina Burana", compusa de muzicianul german Carl Orff pe baza unor poeme medievale, va incheia, duminica, festivalul.

"Ne asteptam la cel putin 600 de spectatori in fiecare seara. De aceea, propun tuturor celor care vor sa vina la spectacole sa isi achizitioneze bilete din timp, pentru ca locurile sunt limitate. Sunt doar 600 de locuri pe scaune in curtea castelului, pentru ca aceasta este capacitatea maxima. Nu stim inca daca vom mai elibera bilete si pentru locuri in picioare. Vom mai vedea, in functie de cerere", afirma Alexandru Gruian, presedintele Devart, unul dintre organizatori.

Biletele pentru spectacolele de opera se gasesc la Teatrul de Arta din Deva si la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Pretul unui bilet este de 40 de lei pentru un spectacol sau 100 de lei - abonamentul pentru toate cele trei zile.

Evenimentul este sprijinit de Consiliul Judetean Hunedoara si Primaria municipiului Hunedoara.

#festival muzica Castelul Corvinilor, #Castelul Corvinilor evenimente, #evenimente muzica Hunedoara, #opere clasice Castelul Corvinilor, #festival de muzica Hunedoara , #Muzica