Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Expozitia Muzicala WOMEX: Vezi cine reprezinta Romania

Expozitia Muzicala WOMEX: Vezi cine reprezinta Romania


Ovidiu Lipan Tandarica, trupa Hara si Ducu Bertzi vor reprezenta, printre altii, Romania la editia din acest an a Expozitiei Internationale Muzicale WOMEX, desfasurata intre 17 si 21 octombrie, la Salonic (Grecia).

Primarul Salonicului, Yiannis Boutaris, si Giorgos Markakis, membru in grupul de world music al Uniunii Europene de Radio, au participat vineri la o conferinta de presa desfasurata la Clubul Taranului Roman, Boutaris declarandu-se foarte interesat de activitatea artistilor romani si de noile tendinte care fac din Romania o tara imposibil de evitat la marile evenimente dedicate muzicilor traditionale.

Giorgos Markakis a afirmat ca WOMEX nu este doar un eveniment comercial, 2.500 de delegati din 100 de tari, 300 de jurnalisti din Grecia si din mass-media internationala, 300 de artisti si mii de vizitatori fiind asteptati sa participe la expozitie, iar Romania este o parte importanta a evenimentului de anul acesta.

El a precizat ca orice muzician roman de pop care nu canta in limba engleza va avea posibilitatea sa aplice pana in 18 mai pentru a putea participa la eveniment, un adevarat club, o poarta pentru muzica balcanica.

O platforma menita sa atraga atentia asupra talentelor creatoare si a muzicienilor acestei zone a mapamondului, GLOBALKAN este conceptul definitoriu pentru editia 2012 a Expozitiei Internationale Muzicale WOMEX, care se va desfasura, pentru prima data, in sud-estul Europei.

Desfasurat pentru prima data in Berlin, in 1994, WOMEX a ajuns la editia a XII-a si este punctul de referinta in productia internationala de world music, dezvoltand un spatiu al comunicarii si al schimbului de informatii intre case de discuri, organizatori de festivaluri, producatori, artisti si publicul lor interesat de noutati in domeniu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1010 ori