Eurovision 2014: Romania participa in partea a doua a celei de-a doua semifinale

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 11:45
1315 citiri
Eurovision 2014: Romania participa in partea a doua a celei de-a doua semifinale
Sursa foto: eurovision.TVR.ro

Romania va participa in partea a doua a celei de-a doua semifinale la Eurovision Song Contest 2014, care se va desfasura la Copenhaga, a anuntat Societatea Romana de Televiziune (SRTv).

La Copenhaga, orasul care va gazdui Eurovision Song Contest din acest an, a avut loc tragerea la sorti pentru impartirea tarilor participante in cele doua semifinale ale competitiei. Piesa care va reprezenta Romania la Eurovision 2014 va fi ascultata in partea a doua a celei de-a doua semifinale a concursului, la fel ca si anul trecut.

Impartirea tarilor participante pe semifinale este urmatoarea: Semifinala 1 - prima parte: Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia si Estonia; Semifinala 1 - partea a doua: Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San Marino, Portugalia, Ucraina si Olanda; Semifinala 2 - prima parte: Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta; Semifinala 2 - partea a doua: Macedonia, Finlanda, Irlanda, Romania, Slovenia, Belarus, Grecia si Elvetia.

Dintre tarile calificate direct in finala (tara gazda - Danemarca, respectiv Italia, Franta, Spania, Germania, Marea Britanie), in prima semifinala vor vota Spania, Franta si Danemarca, iar in cea de-a doua semifinala, Germania, Italia si Marea Britanie.

Inscrierile la Eurovison, pana pe 14 februarie

In ceea ce priveste selectia nationala din Romania, cei care doresc sa participe la Eurovision in acest an pot sa se inscrie pana pe 14 februarie. Etapa de inscrieri a inceput din 15 ianuarie.

Detalii despre concurs si Regulamentul oficial al competitiei pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro.

Societatea Romana de Televiziune a confirmat, pe 8 ianuarie, participarea la Eurovision si in 2014.

Intre 19 si 20 februarie va avea loc preselectia (un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs), iar pe 20 februarie vor fi anuntate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selectia nationala a Eurovision, in care va fi aleasa melodia castigatoare, in cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Eurovision se va desfasura la Copenhaga

Concursul cantecului european Eurovision se va desfasura in acest an la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 si 10 mai.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfasura in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, in luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

#eurovision romania, #Eurovision 2014, #concurs eurovision , #Muzica