Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

EUROVISION 2014: Ce desfasurare de forte impune un concurs international

EUROVISION 2014: Ce desfasurare de forte impune un concurs international


Concursul Eurovision 2014, care are loc la Copenhaga pentru a treia oara in istoria de 59 de ani a competitiei, va fi o desfasurare de forte, peste 180 de milioane de telespectatori din intreaga lume fiind asteptati sa urmareasca semifinalele (6 si 8 mai) si finala din acest an (10 mai).

Pentru a treia oara in istoria de 59 de ani a Eurovision, concursul are loc la Copenhaga, dupa 1964 si 2001, potrivit Mediafax.

Peste 1.600 de jurnalisti din peste 80 de tari sunt acreditati la competitia muzicala din Danemarca, ei urmand sa participe la peste 45 de evenimente destinate presei la Eurovision.

Peste 700 de specialisti alcatuiesc echipa tehnica si de organizare a evenimentului, iar un numar de 500 de voluntari asigura suport pentru desfasurarea in bune conditii a festivalului muzical.

Eurovision asteapta peste 180 de milioane de telespectatori

Peste 180 de milioane de telespectatori din Europa si din intreaga intreaga lume sunt asteptati sa urmareasca semifinalele (6 si 8 mai) si finala din acest an (10 mai).

O structura din otel care cantareste 40 de tone si este inalta de peste 20 de metri a fost construita pe scena evenimentului. Scena propriu-zisa, podeaua, este una de LED-uri montate pe o structura de aluminiu si sticla, aceasta putand sustine panouri de leduri cu o greutate de maxim o tona fiecare.

32 de proiectoare dispuse pe marginea scenei ii vor pune si mai mult in valoare cei 37 de reprezentanti ai tarilor participante la Eurovision 2014.

10 mixere de sunet sunt aplasate la B&W Hallerne, locul de desfasurare a festivalului pentru a sigura cele 100 de canale wireless pentru monitorizarea sunetului in casti si microfoane.

Echipa de sunet, formata din 30 de profesionisti, va asigura sunetul in Dolby Surround 5.1. Peste 11 kg de amplificatoare atarna din tavanul salii de spectacole. 22 de camere, printre care doua macarale si 5 pe sine, un sistem care asigura transmisie 3D si 2D, precum si doua stready-cam vor transmite si inregistra Eurovision Song Contest de anul acesta.

Un numar de 37 de tari participa la competitie, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi) - reprezentantii Romaniei cu melodia "Miracle - urmand sa urce pe scena in cea de-a doua semifinala, pe 8 mai si - daca se califica - in finala din 10 mai.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1179 ori