Elevul lui Ornette Coleman, Kirk Knuffke, intr-un concert exclusiv la ARCUB

Joi, 25 Mai 2017, ora 16:25
3226 citiri
Elevul lui Ornette Coleman, Kirk Knuffke, intr-un concert exclusiv la ARCUB

Pulsul jazzului newyorkez se ia duminica, 28 mai, la concertul Kirk Knuffke - Lamplighter Trio de la ARCUB. Evenimentul face parte din seria de concerte de jazz ARTIST IN RESIDENCE, program organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB.

Dupa ce a cantat cu titani ai jazzului si a atras atentia criticilor, Kirk Knuffke vine in mai la Bucuresti

"Pentru concertul de la finalul lunii mai, voi fi la ARCUB sa il prezint pe unul dintre cei mai apreciati trompetisti de jazz ai momentului, Kirk Knuffke - un nume care apare constant in toate pollurile si articolele de jazz din New York din ultima vreme. Sunt incantat ca am reusit sa aducem acest trio la Artist in Residence", declara pianistul si compozitorul newyorkez Lucian Ban, curator Artist in Residence.

Elevul lui Ornette Coleman, Kirk Knuffke, intr-un concert exclusiv la ARCUB

Daca anul 2015 ii aducea titlul de "Cea mai buna stea in devenire" intr-un top al criticilor publicat de Downbeat Magazine, cele mai recente discuri ale sale, Lamplighter si Arms & Hands, il pozitioneaza pe Kirk Knuffke drept unul dintre cei mai captivanti si flexibili cornisti ai scenei newyorkeze.

Influentat de numele iconice ale free jazzului din anii '60 cu care studiaza si canta (Ornette Coleman, Art Lande, Ron Miles, Don Cherry), reprezentantul noului val al jazzului newyorkez, Kirk Knuffke este cunoscut pentru felul in care transforma jazzul intr-o experienta palpitanta pentru public, pentru felul in care jongleaza permanent intre improvizatie si swing.

Cu Lampighter Trio promite aceeasi instrumentatie neasteptata. "Daca vrei sa fii luat prin surprindere si sa asculti acorduri la care nu te-ai gandit pana acum, vei gasi asa ceva in Lamplighter", scrie Jazz Journal.

Cornistul vine la Bucuresti alaturi de Bill Goodwin, bateristul care a cantat 40 de ani in formatia lui Phil Woods si care a colaborat cu Dizzy Gillespie, Chet Baker.

Descris de Kirk drept cel mai experimentat muzician cu care a lucrat, Bill Goodwin este unul dintre ingredientele succesului pe care tanarul Kirk Knuffke l-a inregistrat, ca lider de trupa, cu ultimele sale doua albume.

Basistul japonez Stomu Takeishi completeaza trioul Lamplighter, care va concerta la finalul lunii mai la ARCUB. Cu acelasi gust pentru aventura in interpretare ca al jazzmanului Kirk Knuffke, Takeishi a lucrat cu Don Cherry, Dave Liebman si Butch Morris.

Cu un arsenal atipic de instrumente - cornet, chitara bas si tobe - Lamplighter Trio aduce la Bucuresti un stil unic de jazz, groovy, vesel si extrem de surprinzator.

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Pret: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/288892808205412/

ARTIST IN RESIDENCE

Avand drept tema propusa de pianistul Lucian Ban "Jazz-ul in secolul XXI - de la traditie la avangarda", programul ARTIST IN RESIDENCE continua in 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi prezentate in premiera pe scena ARCUB.

Programul se remarca printr-o selectie spectaculoasa de muzicieni romani si internationali.

Evenimente viitoare - Artist in Residence:

  • 8 iunie: act 1 COREY MWAMBA (UK) // act 2 INNER VOICE TRIO (RO/BRA)
  • 22 iunie: ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO)

Programul ARTIST IN RESIDENCE invita muzicieni de jazz sa curatorieze un sezon de concerte cu o tema propusa de ei insisi. Artistii in rezidenta devin curatori si performeri ai unor stagiuni tematice care prezinta publicului din Bucuresti muzicieni romani si internationali in proiecte ce ilustreaza tema aleasa.

Programul isi doreste sa devina o pepiniera pentru noile directii in jazz-ul romanesc si european, o platforma pentru creativitatea scenei muzicale din Romania.

Detalii pe www.arcub.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kirk Knuffke ARCUB , #Muzica