Directorul Operei Nationale, decorat de Casa Regala a Romaniei

Marti, 08 Mai 2012, ora 18:57
1574 citiri
Directorul Operei Nationale, decorat de Casa Regala a Romaniei

Catalin Ionescu - Arbore, directorul Operei Nationale Bucuresti (ONB), va fi decorat de Casa Regala a Romaniei cu medalia Regele Mihai I pentru loialitate, vineri, de la ora 11.00, la Palatul Elisabeta din Bucuresti, informeaza institutia de spectacole.

Evenimentul va avea loc in prezenta Regelui Mihai I, a Principesei mostenitoare Margareta si a Principelui Radu al Romaniei.

Cu aceasta ocazie vor mai fi decorate si alte personalitati care s-au remarcat prin rezultate deosebite in diferite sectoare ale vietii sociale.

Catalin Ionescu - Arbore a absolvit Institutul de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, specializarea scenografie. Incepand din 1990 este scenograf al Operei Nationale Bucuresti, realizand decorurile si costumele pentru numeroase spectacole de opera si balet.

Are o experienta de peste 30 de ani in domeniul scenografiei, desfasurand o activitate sustinuta atat pe plan national, cat si international. A colaborat cu Teatrul de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, cu majoritatea teatrelor dramatice din Capitala si cu postul national de televiziune, avand si o vasta experienta in lighting design, moda, publicitate si productii de tip musical. Este membru in Uniunea Arhitectilor, in Uniunea Artistilor Plastici si in Uniunea Teatrala din Romania (UNITER).

A primit premiul pentru cel mai bun spectacol al anului acordat de revista Actualitatea muzicala (a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania), pentru "Don Carlo" (Giuseppe Verdi) - realizat in 1991, la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca, si pentru "Mefistofele" (Arrigo Boito) - realizat in 1999, la Opera Nationala Romana din Iasi.

Incepand din 2006, Catalin Ionescu-Arbore ocupa pozitia de director general al Operei Nationale Bucuresti.

Potrivit site-ului Casei Regale, medalia Regele Mihai I pentru loialitate, instituita in 2008, se acorda "membrilor merituosi ai Casei Majestatii Sale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai Casei Regale a Romaniei, din toata tara si din strainatate. Medalia poate fi oferita, de asemenea, unor personalitati din Romania si din lume".

Ceremonia de decorare se numara printre evenimentele din programul Regelui Mihai organizat cu ocazia zilei de 10 mai, sarbatoarea Regatului Romaniei.

Joi, de la ora 8.00, in fata Palatului Elisabeta va fi dat startul Maratonului Regal 2012, eveniment sportiv organizat de Asociatia Corporeanima cu sprijinul Casei Regale a Romaniei. La eveniment va lua parte Principele Radu. Ceremonia de premiere a castigatorilor va avea loc de la ora 15.00 in fata Palatului Elisabeta.

De asemenea, de la ora 11.30, Regele Mihai va depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal. De la ora 17.30, la Palatul Elisabeta va avea loc evenimentul anual Garden Party, la care au fost invitati reprezentanti ai tuturor comunitatilor si profesiilor din Romania. Evenimentul va avea loc in prezenta regelui.

Vineri, de la ora 19.00, in Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, regele va oferi un dineu cu ocazia zilei de 10 mai, la care vor lua parte personalitati din viata culturala, politica si diplomatica.

Luni, 14 mai, de la ora 19.00, Principesa Margareta si Principele Radu vor participa, la Ateneul Roman, la lansarea filmului documentar-artistic de lungmetraj "Regina Maria - ultima romantica, prima femeie moderna", dupa scenariul si in regia lui Sorin Iliesiu.

Pe 15 mai, de la ora 17.00, va fi lansat "Albumul Colectiei Regale de Arta Contemporana", la Palatul Elisabeta, in prezenta Principesei Margareta si a Principelui Radu.

Pe parcursul evenimentelor, Regele Mihai va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, marti, de la ora 17.00, si acelasi titlu al Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport, pe 14 mai, de la ora 17.00, la Palatul Elisabeta.

Regele va fi reprezentat la ambele ceremonii de Principesa Margareta. Pe 24 mai, aceasta va participa alaturi de Principele Radu la ceremonia de investire a Regelui Mihai cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnice din Bucuresti, la sediul acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Catalin Arbore Opera Nationala, #Catalin Arbore Casa Regala , #Muzica